Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Market Pass: Στους λογαριασμούς όλα τα χρήματα και χωρίς αγορές!!!

Σε νέο επίδομα μετατρέπεται το Market Pass, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε πως τα χρήματα θα δίνονται στους δικαιούχους χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε αγορές.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «Το Market Pass θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, «μια τετραμελής οικογένεια θα πάρει 52 ευρώ και θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς με τη φορολογική δήλωση του 2021».

Για τον χρόνο καταβολής του επιδόματος σημείωσε: «Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγει για να μπορούν να κάνουν αίτηση και ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πάρουν χρήματα».

Ο κ. Παπαθανάσης, σημείωσε ακόμα πως «η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων στην αγορά. αλλά με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Ο ίδιος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ακρίβεια στα τρόφιμα είπε πως «δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση γιατί ενδεχομένως θα παρουσιαστούν ελλείψεις στα ράφια».

Σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού, ανέφερε πως οι τιμές που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν πως το 89% των προϊόντων είχε σταθερές τιμές, στο 6% είχαμε μείωση και στο 5% αύξηση και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε το καλάθι του νοικοκυριού πριν από 12 εβδομάδες, η μέση τιμή του είναι χαμηλότερη σήμερα.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή