Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μας κυβερνούν οι άχρηστοι

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ύστερα από τα όσα τραγικά συμβαίνουν με τις πύρινες γλώσσες, που καταπίνουνε ό,τι ομορφότερο έχει η πατρίδα μας δηλ. τα δάση, το περιβάλλον, την ζωή μας.

Δεν υπάρχει άλλοθι, για την καμένη γή στην χώρα μας και δεν φταίει μόνο η κλιματική αλλαγή αλλά και η εγκληματική στάση της κυβέρνησης.

Είτε από αμέλεια, είτε από σκοπιμότητα η πατρίδα μας έγινε ένα «καμίνι», που αφανίζει δάση και περιουσίες αθώων πολιτών.

Οι πολίτες βλέπουν τις εικόνες στην τηλεόραση καθημερινά και νομίζουν, πως όλα χάνονται, και φέρνουν στο μυαλό τους την φράση από την Παλαιά Διαθήκη «Γης Μαδιάμ», αφού οι Ισραηλίτες εξόντωσαν όλους τους Μαδιανίτες και κατέστρεψαν όλες τις πόλεις.

Μόνο στις πυρκαγιές της Ρόδου και της Μαγνησίας κάηκαν 50.000 ελαιόδεντρα και χάθηκε 5.500 ζώα, φτωχών κτηνοτρόφων, και αγροτών.

Μας κυβερνούν οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ και γι΄αυτό δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας, ούτε θα μάθουν οι πολίτες ποτέ ποιοι είναι οι εμπρηστές, που παρέδωσαν τα δάση μας στην πύρινη λαίλαπα.

Δεν φταίει μόνο ο καιρός και τα μποφόρ του αέρα, αλλά φταίει και η ασχετοσύνη και η αδιαφορία της παρέας του Μαξίμου.

Μόνο τον Ιούλιο έχουμε 1.300 φωτιές και ο Μητσοτάκης, ύστερα από πέντε χρόνια,θυμήθηκε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, για να τιμωρούνται αυστηρά οι άρρωστοι πυρομανείς και οι επαγγελματίες εμπρηστές. Το κράτος …. Κοιμάται και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου σε πολλά παλαιά και νέα μέτωπα.

Η στάχτη και η απόγνωση, οι νεκροί και η καταστροφή, που αφήνει πίσω η πύρινη λαίλαπα, εξοργίζουν τον Λαό και η απουσία του κρατικού μηχανισμού πυκνώνει τα μαύρα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τώρα θυμήθηκαν την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών. Τώρα κάνουν λόγο για τα πεπαλαιωμένα Canadair, είναι περίπου 50 ετών τα αεροπλάνα αυτά, και τώρα θυμήθηκαν να κάνουν ΕΔΕ για να βρουν ενόχους.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν «κερκόπορτες» στα στρατόπεδα και την κόλαση των εκρήξεων στην 111 πτέρυγα μάχης, όπου υπάρχουν τα F-16, να προξενεί φόβο και τρόμο στους πολίτες και χαρά στους εχθρούς της πατρίδας μας.

Η καταστροφή στην Αγχίαλο είναι τεράστια και η διαπόμπευση της χώρας πολύ πιο μεγαλύτερη.

Στην Μαγνησία είχαμε και το 1987, καύσωνα με 48C και φωτιές σε Αλμυρό, Στεφανοβίκαιο και Πήλιο, αλλά δεν είχαμε τέτοια θλιβερά γεγονότα, όπως αυτά στην Αεροπορική βάση της Αγχιάλου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει μόνο πολιτική διαχείρηση στο θέμα αυτό, ενώ η έρευνα πρέπει να φτάσει μέχρι τις κεφαλές της Αεροπορίας, του ΓΕΕΘΑ και των Υπουργών Αμύνης.

Ο Χαρδαλιάς, υφυπουργός Αμύνης, τώρα ξεκίνησε να κάνει έλεγχο στα στρατόπεδα, ενώ ταυτόχρονα περιμένει και το «Δακτυλίδι» από τον Μητσοτάκη για την περιφέρεια Αττικής.

Τώρα κάηκαν όλα… και είναι αργά…!

Η καρατόμηση του Μηταράκη, που ήταν περισσότερο τουρίστας παρά Υπουργός, και του Πατούλη έγινε για να φοβηθούν, όσοι έχουν καρέκλες, και φυσικά για να βγει… λάδι ο ανεύθυνος πρωθυπουργός.

Το πιο τραγικό στο θέμα της «Βιβλικής» καταστροφής είναι ο θάνατος των δύο πιλότων του Χρήστου Μουλά και του Περικλή Στεφανίδη.

Αυτοί είναι οι Ήρωες, με Ιδανικά, με Αρχές και με αφοσίωση στην Πατρίδα και αυτοί τήρησαν τον όρκο τους με το «ου καταισχυνώ όπλα τα Ιερά» που ήταν και όρκος των Αθηναίων Εφήβων.

Οι Αετοί… πεθαίνουν στον αέρα…

Ο Πρωθυπουργός, μ’ όλη την κυβέρνηση των Αχρήστων, εμπαίζουν τον Λαό και προσπαθούν να βρουν απαράδεκτα «άλλοθι» και γελοίες δικαιολογίες.

Κυρίως υπεύθυνος είναι ο Μητσοτάκης, που τα χειρίζεται όλα τα θέματα και ακολουθούν οι διορισμένοι Υπουργοί και οι κεφαλές των Ενόπλων Δυνάμεων, που και αυτοί είναι επιλογή του Μητσοτάκη.

Δεν μπορεί να καρατομείται το Μηταράκη, που πήγε με το σκάφος του στην Πάτμο και ο Μητσοτάκης, που πήγε το περασμένο Σάββατοκύριακο στα Χανιά, στο Μαράθι, για μπάνιο με την Μαρέβα, να παραμένει … βιδωμένος στην Πρωθυπουργική καρέκλα.

Σαν να φαίνεται πως έχουμε λίγο ή πολύ Δημοκρατία της «Μπανανίας» ή «του ενός ανδρός αρχή», όπως έλεγε ο Θουκιδίδης για τον Περικλή, της Αρχαίας Αθήνας.

Η χώρα ζει την «κόλαση του Δάντη» αλλά κανένας δεν παραιτείται.

Αυτό γίνεται μόνο στο Ελλαδιστάν, που είναι μία υποβαθμισμένη περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου, και πουθενά αλλού στην Ε.Ε.

Την ευθύνη, για το φιάσκο με τις καταστροφικές φωτιές, την έχουν συγκεκριμένοι Υπουργοί, που έπρεπε να έχουν παυθεί.

Πάντως οι δηλώσεις Κικίλια, Βορίδη και Δένδια που όχι μόνο δεν δέχονται, πως είναι υπεύθυνοι για τον «Αρμαγεδόνα», που έκαψε την Ελλάδα, αλλά και που προσπαθούν να αθωώσουν και τον Μητσοτάκη, αυτές οι δηλώσεις προκαλούν και εξοργίζουν ακόμα και τους πολίτες που τους ψήφισαν, στις τελευταίες εκλογές.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν είναι όλοι τους «κότες». Υπάρχουν και «κοκόρια», που μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο της πάλαι-ποτέ Δεξιάς Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα το …καράβι της Ν.Δ., επί Μητσοτάκη δηλαδή, πλέει στο Κέντρο με κλήση προς τα Αριστερά.

Λέτε να … νταλαπάρει…!

Ο χρόνος θα δείξει.

Το φεουδαρχικό καθεστώς της «Αγίας Οικογένειας» βλάπτει σοβαρά την υποτιθέμενη Δημοκρατία.

Δημοκρατία, θέλουν όλοι, αλλά με Νόμο, όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου ο «Γέρος της Δημοκρατίας».

Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλα δάση, άλλες περιουσίες και άλλους ανθρώπους.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή