Μάσκες στα σχολεία; Πιο γρήγορα το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Τι κι αν έχουν πια περάσει δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, το τραγελαφικό σίριαλ με τις μάσκες για τους μαθητές συνεχίζεται.

Με τις ευθύνες του Α’ κύκλου επεισοδίων ακόμα να αγνοούνται κάπου μεταξύ ΚΕΔΕ – Υπ. Εσωτερικών – Υπ. Υγείας, ο Β’ κύκλος αποδεικνύεται αντάξιος του προηγούμενου.

Αυτή τη φορά, όπως προκύπτει από Ανακοίνωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η ΚΕΔΕ του έστειλε στις 27 Οκτωβρίου ελλιπή δικαιολογητικά (!), με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να έχει προς το παρόν “παγώσει” τον έλεγχο, όσο περιμένει να του στείλουν τα έγγραφα που είναι αναγκαία.

Δείτε ολόκληρη την από 11/11/2020 Ανακοίνωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

«Με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με την προμήθεια 2.570.000 μασκών για τα σχολεία, συνολικού ποσού 2.523.065 ευρώ και την ενημέρωση που – κατά δήλωσή του – έλαβε ο δημοσιογράφος του σταθμού από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υποδεικνύοντας ως υπαίτιο για την καθυστέρηση το Ελεγκτικό Συνέδριο, οφείλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ο φάκελος με τα δικαιολογητικά του διαγωνισμού υποβλήθηκε στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 27.10.2020, το οποίο αφού εξέτασε την υπόθεση κατά προτεραιότητα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, αναγκάστηκε να αναβάλει την κρίση του λόγω έλλειψης δικαιολογητικών και εγγράφων διευκρινίσεων για τις επιμέρους διαδικασίες, όπως την εκτέλεση των προηγούμενων συμβάσεων, την κατακύρωση, τον τρόπο προμήθειας και κατανομής των μασκών κ.ά., στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο φάκελο της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τους όρους της διακήρυξης.

Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος δεν δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι τη συμπλήρωση του φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. »

Φαίνεται πως λιγότερος χρόνος χρειάστηκε για να ανακαλυφθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό, παρά για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να υλοποιήσει την εξαγγελία της για δωρεάν μάσκες στους μαθητές στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

airetos.gr©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή