Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ματαιώνεται το 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

‘’Ο χρόνος είναι κύκλος, το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων θα ξαναγίνει , η παράδοση και ο πολιτισμός θα ξαναβρούν τη λαμπρότητα τους.’’

Με τη βεβαιότητα ότι έχουμε δεδομένη την κατανόησή σας, παραμένουμε, με πίστη  και ελπίδα, αθεράπευτα νοσταλγοί της αναβίωσης της κορυφαίας γιορτής μας.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η  εφετινή κορυφαία ετήσια γιορτή μας, με την οποία  θα συμπληρώνονταν 40 Ανταμώματα και θα  είχε πανηγυρικό χαρακτήρα.

Παρόλο που σήμερα στο ταραγμένο κόσμο μας χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ λόγους να αισιοδοξούμε , οι νέες συνθήκες που βιώνουμε απαιτούν τον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και ενεργειών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ.).

Με πειθαρχία και σύνεση σήμερα δίνουμε μια ακόμη ιστορική μάχη.

Η πολιτεία έχει θεσμούς και οφείλουμε να τους εμπιστευόμαστε , ιδίως σε στιγμές κρίσης όπως αυτή .

Κρατάμε στιγμές ανεξίτηλα χαραγμένες στη ψύχη και στο πνεύμα όλων μας , από τα 39 Ανταμώματα μας που προηγήθηκαν αλλά τώρα με  “πόνο ψυχής”  αναγκαζόμαστε να ματαιώσουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή μας.

Ακολουθούμε πίστα τις οδηγίες των αρμοδίων , σεβόμαστε τις ανάγκες της χώρας μας , χωρίς να χάσουμε την ευγένεια μας , την αλληλεγγύη μας ,το πολιτισμό μας.

Στεκόμαστε έτσι στο ύψος των περιστάσεων με λογική , με γνώση ,με σύνεση και υπερηφάνεια , δίνοντας περιεχόμενο πατριωτισμού.

Όλοι μαζί ενωμένοι , πειθαρχημένοι θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε και πάλι τις ρίζες μας , με ένα μοναδικό Αντάμωμα, όπως μόνον εμείς ξέρουμε.

Μπορούμε να ελπίζουμε πως η μεγάλη δοκιμασία της ανθρωπότητας θα οδηγήσει βαθμιαία σε μια ευρύτερη μεταλλαγή των αξιακών προτύπων.

Πράττουμε τα αυτονόητα για την ΕΛΛΑΔΑ που όλοι θέλουμε.

Δ.Σ.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή