Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαθήματα ΚΑΡΠΑ στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων (σχολείο Φυλακών)

Έχει γίνει πλέον παράδοση για το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων η υλοποίηση δράσης που αφορά την ενημέρωση σχετικά με τις  βασικές τεχνικές παροχής πρώτων βοηθειών και άλλα πολύ σημαντικά θέματα  που αφορούν την διάσωση της ζωής.

Έτσι και φέτος και συγκεκριμένα  την Πέμπτη 3/6/2021 πραγματοποιήθηκε η παραπάνω δράση με  τον κ. Λατσάρα Γεώργιο, εκπαιδευτή PLS του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης,  μέλος της ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος παρουσίασε και δίδαξε στους κρατούμενους – μαθητές του ΣΔΕ τεχνικές για τα εξής: καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, πλάγια θέση ανάνηψης και αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Ευχαριστούμε θερμά  το Γιώργο Λατσάρα για την πρόθυμη και άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση μας , καθώς επίσης τον κ. Μιχάλη Λάππα υπεύθυνο της ομάδας Εθελοντών  και την κ. Πολύζου Ελένη αναισθησιολόγο και υπεύθυνη των συγκεκριμένων δράσεων, για την πολύχρονη έμπρακτη στήριξη τους στις εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου των φυλακών.

Κοινή πεποίθηση όλων μας αποτελεί ότι η δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση οφείλει να περιλαμβάνει πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις,  και ποικίλες πρακτικές που αφορούν την απόκτηση πολύτιμων  δεξιοτήτων, απαραίτητων για τη ζωή. Χαιρόμαστε πραγματικά που ομάδες όπως αυτή των Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, όχι μόνο συμμερίζεται , αλλά και συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση της θεώρησης μας ,  ότι οι  κρατούμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολίτες τους οποίους οφείλουμε να εφοδιάσουμε κατάλληλα για την επιστροφή τους στην κοινωνία.

2ο ΣΔΕ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή