Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαθητές ενημερώθηκαν από τον Βασίλη Γιαγιάκο για την τοπική αγορά εργασίας

Ενημερωτική δράση στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων

Μια ιδιαίτερα αναλυτική παρουσίαση των συνθηκών που επικρατούν στην τοπική αγορά εργασίας έλαβε χώρα στις 21 Μαρτίου στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων, στο πλαίσιο της Αξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων με  σχέδιο δράσης: Συμμετοχή σε επιμορφώσεις από αρμόδιους φορείς.

Καλεσμένος ήταν ο κ. Βασίλης Γιαγιάκος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, τέως Αντιπρόεδρος και νυν Οικονομικός Επόπτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο οποίος αφού αρχικά παρουσίασε το γενικότερο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό οικονομικό κλίμα, εστίασε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας κυρίως στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και στον τουρισμό. «Το κλίμα, η χλωρίδα, η πανίδα, η τεράστια βιοποικιλότητα καθώς και τα αξιοθέατά μας αλλά και η πολιτική βούληση» όπως τόνισε, «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για την οικονομική ανάπτυξη». Αφήνοντας στην άκρη τα διαχρονικά λάθη πολλών ετών, υπογράμμισε ότι το μέλλον βρίσκεται στη δημιουργία οργανωμένων ομάδων παραγωγών έτσι ώστε να παράγονται ανταγωνιστικά – ποιοτικά προϊόντα  που ζητά η ελληνική και κυρίως η διεθνής αγορά.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία του δικτύου “ Meteorisimo”, μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων που στόχο έχει να αναδείξει και να διαδώσει την τρικαλινή γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα που διατίθενται μέσω των καταστημάτων εστίασης, των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και των εταιριών παραγωγής τροφίμων και ποτών στο καταναλωτικό κοινό.

Ως προς τον τεχνικό τομέα, σχολιάστηκε η κατάσταση των επιχειρήσεων – ιδιαίτερα στις συνθήκες αυξημένου κόστους λόγω των υψηλών τιμών στην ενέργεια ενώ ιδιαίτερα τονίστηκε η μεγάλη έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού δυναμικού στη χώρα μας  –  στοιχείο που αναδεικνύει τον σπουδαίο ρόλο που παίζουν τα Επαγγελματικά Λύκεια και γενικότερα η Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν καίριες ερωτήσεις τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από ενήλικες μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο σχολείο, οι οποίοι έδωσαν το έναυσμα  για μια ουσιαστική συζήτηση.  Η εκδήλωση έκλεισε με την ευγενική πρόταση του κ. Γιαγιάκου να διοργανωθεί μία δεύτερη, περισσότερο εξειδικευμένη και επικεντρωμένη στους επαγγελματικούς τομείς του σχολείου σχετική δράση στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το 1ο  Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τον κ. Βασίλη Γιαγιάκο για την ιδιαίτερα εποικοδομητική αυτή παρουσία του στο σχολείο. Ευχόμαστε να μας δοθεί η ευκαιρία για περισσότερη συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων και στο μέλλον.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή