Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Τρικάλων ερευνούν και μαθαίνουν για τη γραφιστική Τέχνη

«Graffiti και Τοιχογραφία» – Τα μάτια της Τέχνης στον δημόσιο χώρο της Πόλης μου, είναι το θέμα που επέλεξαν οι μαθητές του Γ2 και Γ3 του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων στο μάθημα «Εργαστήριο Δεξιοτήτων», στα πλαίσια του θεματικού άξονα Φροντίζω το Περιβάλλον / Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά.

Οι μαθητές, εφαρμόζοντας το ομαδο-συνεργατικό μοντέλο μάθησης και τη μέθοδο project, είχαν την ευκαιρία και χαρά να συναντηθούν την περασμένη Τετάρτη, 30-11-2022 με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Καταβούτα και τον γκραφίστα Αλέξη Κισκίνη.

Μέσω αυτής της ευχάριστης και εποικοδομητικής συνάντησης – συζήτησης, η ομάδα μαθητών “ δημοσιογράφων” με τις ερωτήσεις που έθεσαν, πληροφορήθηκαν για τη Γραφιστική Τέχνη και για τις νέες πρωτοβουλίες του Δήμου Τρικκαίων, που αφορούν στα Graffiti, με σκοπό να δώσουν χρώμα στη ζωή της πόλη μας.

Αυτή η σύσκεψη μας οδήγησε στο να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι το Graffitiι πρέπει να διέπεται από κανόνες και δεν πρέπει να επιτρέπεται η ασύδοτη δημιουργία. Τονίστηκε ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η παιδεία των δημιουργών και το ότι η κουλτούρα του γκράφιτι δεν διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία, ώστε από μικρή ηλικία να διαμορφώνεται η πεποίθηση ότι είναι μια μορφή Τέχνης που βασίζεται στον σεβασμό.

Ο κ. Γιώργος Καταβούτας προσκάλεσε τους μαθητές να παραστούν στις νέες εικαστικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο Δήμος και αφορούν τοιχογραφίες σε κτήρια και τοίχους της πόλης μας. Ο Αλέξης Κισκίνης τούς πρότεινε να αποτυπώσουν ένα γκράφιτι σε εξωτερικό τοίχο του σχολείο με τη δική του συμβολή και καθοδήγηση, για να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Η ομάδα μαθητών “ φωτογράφων” συλλέγει Graffiti και Τοιχογραφίες που είναι κρυμμένα στις μικρές γειτονιές της πόλης μας, με σκοπό να αναδείξουν την Tέχνη του δρόμου της πόλης μας και την ανάγκη να προστατευθεί και να αναδειχθεί ως σύγχρονος τρόπος έκφρασης και δημιουργίας μέσα στο γκρι των πόλεων. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι μερικά γκράφιτι είναι έργα τέχνης!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή