Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαθητές «υιοθετούν» ηλικιωμένους από γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη

Σε μία υπέροχη κίνηση προχώρησαν μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων χθες.

Έτσι, το επόμενο διάστημα, μαθητές του σχολείου θα «υιοθετήσουν» παππούδες και γιαγιάδες από γηροκομεία της περιοχής τους, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα των γενεών, με τους ηλικιωμένους να μεταδίδουν την εμπειρία τους στους νέους, οι οποίοι θα αυξήσουν το βαθμό ευαισθητοποίησής τους προς την τρίτη ηλικία.

Την ιδέα είχε η οικονομολόγος – εκπαιδευτικός του σχολείου Μαρία Μερεχούγια, η οποία μοιράστηκε την ιδέα της με τους μαθητές και εκείνη την αγκάλιασαν αμέσως.

«Η επαφή αυτή βοηθάει και τους ηλικιωμένους να νιώθουν ότι είναι χρήσιμοι και σημαντικοί στη ζωή των παιδιών και τα παιδιά να είναι ευαισθητοποιημένα γενικότερα απέναντι στην τρίτη ηλικία» είπε σε δηλώσεις της η κ. Μερεχούγια.

Άλλωστε, αποδίδει τη χημεία μεταξύ των παιδιών και των ηλικιωμένων στο ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες καλύπτουν εκ των πραγμάτων το κενό που δημιουργείται στο μεγάλωμα των παιδιών λόγω της εργασίας των γονέων.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή