Μαθητές ζωγράφισαν τον κορονοϊό στα Τρίκαλα

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων με θέμα «Κορονοϊός»

Σαράντα πέντε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων μετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικήςμε θέμα «Κορονοϊός» που υλοποιήθηκε παό τον Δήμο Τρικκαίων. Το ΤμήμαΠολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμούτου Δήμου, απευθύνθηκε εν μέσω καραντίνας στους μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων, για να αποτυπώσουν με τα μολύβια και τις μπογιές τους, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους στο θέμα του κορονοϊού. Ο διαγωνισμός στέφθηκε με επιτυχία, αφού η συμμετοχή των μικρών τρικαλινών ήταν σημαντική και ουσιαστική. Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε το διάστημα 06-04-2020 έως και 22-04-2020, ενώ το απαιτητικό έργο της αξιολόγησης των υποβληθέντωνέργων τέχνηςυλοποίησε επιτροπήπου στελέχωσαν οι: Μαρία Ζιάκα, (Φιλόλογος, ερασιτέχνης ζωγράφος) πρόεδρος Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, Γεωργία Ράγια Γεωργία, (Καθηγήτρια Γαλλικών, ερασιτέχνης ζωγράφος) Ταμίας Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, Μαριάνθη Χαρίση, Δημοτική υπάλληλος, ερασιτέχνης ζωγράφος) Αν. Μέλος ΔΣ. Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, Γιάννης Παπαστάθης, Καθηγητής Καλλιτεχνικών, Διευθυντής ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ», Ίρις Μπουρνάζου, Εικαστικός, ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ».

Τα έργα ζωγραφικήςπου διακρίθηκαν κατά κατηγορίαείναι τα κάτωθι:

1η ομάδα (5-9 ετών): Γεώργιος Θεοδώρου

 2η ομάδα (10-14 ετών): Ελένη Κεφαλά

Η επιτροπή και ο Δήμος Τρικκαίων συγχαίρουνκάθε μαθητή και μαθήτρια για τα εξαιρετικά έργα τέχνης που κατέθεσαν. Για να τιμήσειτην προσπάθειααυτή των παιδιών, το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού θα διοργανώσει δημόσια παρουσίασηόλων των έργων τέχνης και απονομή των επαίνων και των βεβαιώσεωνσυμμετοχής σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Η παρουσίαση θα γίνει τοΣάββατο13 Ιουνίου 2020 στις  10:30 στον αύλειο χώροτουΠνευματικού ΚέντρουΤρικάλων (Γαριβάλδη 8).

Η έκθεσηθα παραμείνειστο χώρο του Πνευματικού Κέντρου έως τις 28 Ιουνίου 2020 και θα είναι επισκέψιμη Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00.

Πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό 2431353566 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

Όλα τα έργα ζωγραφικής βρίσκονται στον σύνδεσμο https://trikalacity.gr/zografiki/ στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή