Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαζί για τα Τρίκαλα: 200 χρόνια μετά

Διακόσια χρόνια μετά, μέρα με συμβολισμούς, μέρα Έναρξης της Ελληνικής Επαναστάσεως, απαρχή της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η σημερινή μέρα σφραγίζει ένα επετειακό κύκλο στο αέναον της ιστορίας του λαού μας.

Διακόσια χρόνια από το 1821, με περιόδους πολέμου και ειρήνης, με δημιουργικούς και δυστυχισμένους χρόνους, με καθεστώτα δημοκρατικά και προοδευτικά αλλά και με πολλές άσχημες περιόδους με καθεστώτα που επιβουλεύονταν τη θέληση και τα δικαιώματα των πολιτών, βιώνουμε και αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της εποχής.

Ορμώμενοι από το παρελθόν και την ιστορία μας, από την αγάπη και τη σκέψη για τον συνάνθρωπό μας, μέσα από την απειλή των τελευταίων δραματικών υγειονομικών γεγονότων σε παγκόσμιο επίπεδο, ευελπιστούμε σε νέα ξεκινήματα προς όφελος του λαού, με την υπόσχεση να παραδώσουμε μια χώρα καλύτερη στις επόμενες γενιές.

Στις ιστορικές στιγμές που ζούμε το εθνικό σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» της περιόδου της Επαναστάσεως δίνει τη θέση του στην ηχηρή, ισχυρή και συλλογική “Ελευθερία και Ζωή”.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους με ελπίδα ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη μέρα για όλους.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή