Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαζική συμμετοχή των Τρικαλινών συνταξιούχων στο συλλαλητήριο στη Λάρισα

Μαζική και μαχητική πανθεσσαλική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 5 Οκτώβρη , στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, συνταξιούχοι από όλη τη Θεσσαλία ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα με τις διεκδικήσεις τους.

Στην κινητοποίηση σημαντική ήταν η συμμετοχή Τρικαλινών συνταξιούχων που μετέβησαν στη Λάρισα με δυο λεωφορεία. Στην κινητοποίηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν: Σωματείο ΙΚΑ Ν. Τρικάλων, ΟΑΕΕ Ν. Τρικάλων, ΤΣΑ Τρικάλων, Συνταξιούχοι Δημοσίου Τρικάλων, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών παράρτημα Θεσσαλίας, Ένωση σωματείου ΝΑΤ περιφέρειας Θεσσαλίας «Άγιος Νικόλαος» και εκπρόσωποι από ΟΓΑ Τρικάλων.

Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε «"φέρτε πίσω τα κλεμμένα με αίμα και ιδρώτα είναι πληρωμένα". Αυτό είναι το κύριο σύνθημα συνάδελφοι των αγώνων μας, 35-40 χρόνια δουλειάς, ξενύχτια, μεροκάματα, στην οικοδομή, στα εργοστάσια και στα γραφεία δώσαμε τη ψυχή μας για αυτό το ένσημο.

Το πήραν οι βιομήχανοι, το πήραν οι τραπεζίτες, το πήραν οι απατεώνες και τώρα έρχονται να μας πούνε ότι τους χρωστάμε κιόλας. Αυτοί, οι βιομήχανοι με τα τσιράκια τους που κυβερνούν. Προσπαθούν να σπείρουν κοινωνικό αυτοματισμό, δεν φταίνε οι Κοσκοτάδες, δεν φταίνε αυτοί που κλέψανε, δεν φταίει το PSI, δεν φταίνε τα εκατομμύρια που έπαιξαν στο χρηματιστήριο, δεν φτάνει τόσα και τόσα που φάγανε από τα ασφαλιστικά ταμεία. Φταίμε εμείς που καταθέσαμε τον ιδρώτα μας εμπιστευόμενοι το κράτος για να πάρουμε σύνταξη και το χειρότερο να μας φέρουν αντιμέτωπους με τα παιδιά μας, ότι τρώμε το μέλλον των παιδιών, ότι χρειάζονται δέκα εργαζόμενοι για να πληρώσουν έναν συνταξιούχο».

Χαρακτήρισε ως απάνθρωπη και φασιστική την παραπάνω πολιτική που «είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος που λέει η Χρυσή

Αυγή ότι για τα χάλια τις οικονομίας φταίνε οι ξένοι. Έτσι λένε και οι κυβερνώντες σήμερα, ότι για τα χάλια της οικονομίας φταίνε οι συνταξιούχοι. Όχι κύριοι, φταίτε εσείς που είστε υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων».

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως «σε μας λοιπόν πέφτει το βάρος που είμαστε εδώ σήμερα να μεταλαμπαδεύσουμε την ανάγκη απ' άκρη σ' άκρη της Θεσσαλίας, σ' όλα τα χωριά ότι πρέπει να ξεσηκωθούν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Εμείς λοιπόν δεν έχουμε το ίδιο δίκιο με τους απατεώνες, με τους εκμεταλλευτές, με τους τραπεζίτες, με τους μεγαλοκαναλάρχες, έχουμε το δίκιο του εργάτη και το έχουμε κάνει και σύνθημα " νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"».

Επίσης, κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας με αφορμή το Αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης στις 10-11 Οκτώβρη στη Λάρισα.

Στη συγκέντρωση από τους Τρικαλινούς συνταξιούχους χαιρετισμό απεύθυνε ο Βαγγέλης Καλύβας, γραμματέας σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων.

Από το ΠΑΜΕ Τρικάλων

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή