Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαζική συμμετοχή Τρικαλινών στη μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη

Με μια μαζική συμμετοχή δεκάδων Τρικαλινών διαδηλωτών, που αψήφισαν τον καύσωνα και ταξίδεψαν ως τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ στη μεγάλη Αντιπολεμική- Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση, στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, το Σάββατο 24 Ιούνη. Οι δεκάδες Τρικαλινοί ενώθηκαν με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες, συνταξιούχους και νεολαίους απ' ολη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην μαχητική και μαζική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές κατέφτασαν στη Θεσσαλονίκη από όλη τη χώρα για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων.

Αποφάσεις συμμετοχής στη διαδήλωση έλαβαν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα , μεταξύ των οποίων 12 Ομοσπονδίες και 8 Εργατικά Κέντρα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους και τους γύρω δρόμους που πλημμύρισαν από τον κόσμο. Ακολούθησε πορεία προς το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, με τα συνθήματα να αντηχούν σε όλη την πόλη.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συναυλία στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Zeljko Veselinovic, πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης SLOGA της Σερβίας, εκ μέρους όλων των ξένων αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στο Διήμερο.
Ο συνδικαλιστής υπενθύμισε την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων της Ελλάδας το 1999 κατά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη χώρα, αλλά και το επόμενο διάστημα. «Θέλουμε να δουλεύουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας. Εμείς οι εργάτες είμαστε αδέρφια ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή χρώματος και αυτό θα ισχύει πάντα. Κανείς δεν θα μας υποτάξει. Είμαστε πιο δυνατοί και δεν θα μας νικήσουν ποτέ», είπε μεταξύ άλλων. 

Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας μετέφερε στη συγκέντρωση ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της. Τόνισε πως η ΠΣΟ με 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες δρα σε κάθε γωνία του πλανήτη για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλίες που οργανώνει η ΠΣΟ το επόμενο διάστημα, καθώς και στο καθήκον της ενίσχυσης της ταξικής γραμμής και αντίληψης στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα. «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» ήταν το κάλεσμα στο οποίο κατέληξε. 

Ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. των Ειδικών Δυνάμεων, στον χαιρετισμό του, τόνισε: 

«Φίλες και φίλοι,

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, που εκφράζει στελέχη των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστρατεία, χαιρετίζουμε τη σημερινή πανελλαδική – αντιιμπεριαλιστική – αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Συμπαρατασσόμαστε σ’ αυτό τον αγώνα και τον στηρίζουμε. Συμπορευόμαστε και καταγγέλλουμε:

– Τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ. Λαός και νεολαία να βροντοφωνάξει ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

– Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

– Καλούμε τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να σηκώσουν μαζικά ανάστημα καταγγελίας για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις αποστολές και τους πολέμους του ΝΑΤΟ.

– Χαιρετίζουμε τις διαμαρτυρίες του λαού της Μακεδονίας που μπλόκαραν για αρκετές ώρες τη ΝΑΤΟική φάλαγγα πρόσφατα. Τις κινητοποιήσεις του λαού στον Έβρο. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις διαμαρτυρίες των στρατιωτών που με επιστολές, καταγγελίες, προσωπικές τους αναφορές τάσσονται ενάντια στο ΝΑΤΟ. Καλούμε σε παλλαϊκό αγώνα. Να μην ξαναπατήσουν τη γη μας οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες.

– Λαός και νεολαία γυρίστε την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων, γιατί είναι πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων της αστικής τάξης, καθημερινά δένουν όλο και πιο σφιχτά την Ελλάδα στο ΝΑΤΟικό άρμα.
– Απομονώστε τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή που εξυμνεί τον Χίτλερ και τα Τάγματα Ασφαλείας.

Εμείς οι στρατιωτικοί περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας στα στρατόπεδα και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει "ΝΑΤΟ". Γνωρίζουμε το μέγεθος των δραματικών συνεπειών για το λαό που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτό. Γνωρίζουμε τι αιματοβαμμένα επιχειρησιακά σχέδια διαθέτει. Γνωρίζουν όλοι το σφαγιασμό του λαού της γειτονικής μας Γιουγκοσλαβίας και άλλες χώρες.

Ήδη, στρατιωτικές του μονάδες είναι παραταγμένες με το χέρι στη σκανδάλη, απ’ τη Βαλτική Θάλασσα μέχρι τη Ρουμανία, απέναντι σε αντίστοιχες πάνοπλες ρωσικές. Ο κίνδυνος έκρηξης ενός γενικευμένου ολέθρου για τους λαούς της περιοχής και όχι μόνο κρέμεται πλέον από μια κλωστή.

Η ψευδεπίγραφα αποκαλούμενη αντιπυραυλική ασπίδα, εγκατεστημένη στην Πολωνία και τη Ρουμανία, είναι πέραν των άλλων και τμήμα της υποδομής για το πρώτο προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, που το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να εκτοξεύσει.
Το ΝΑΤΟ στην περιοχή μας καθημερινά σχεδόν κάνει στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή της Ελλάδας. Οι ασκήσεις αυτές είναι πρόβες ολέθρου για τους λαούς.

Η άσκηση "Noble Jump" που έγινε πριν λίγες ημέρες στη Ρουμανία, στο πλαίσιο της οποίας ΝΑΤΟικά στρατεύματα πέρασαν από τη χώρα μας, ήταν ενταγμένη στο ίδιο επιχειρησιακό πλάνο.

Όπου πάνε το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν πολέμους και συμφορές στους λαούς. Το ΝΑΤΟ εγκαταστάθηκε στο Αιγαίο μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έκτοτε φούντωσε η προκλητική στάση της τουρκικής κυβέρνησης με παραβιάσεις σε θάλασσα και αέρα, με αμφισβήτηση διεθνών συμβάσεων, συνόρων, με καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Αέρα στα πανιά τους δίνει και το ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα στο Αιγαίο, αφού το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό ΝΑΤΟικό χώρο. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση αξιωματούχου του ΝΑΤΟ σχετικά με το σβήσιμο της Λήμνου από το χάρτη κατά τη διάρκεια τουρκικής άσκησης. Είπε: "Το ΝΑΤΟ δεν έχει άποψη για εδαφικά ζητήματα μεταξύ συμμάχων του στην περιοχή του Αιγαίου και αλλού".

Απαιτούμε:

– Άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

– Αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

– Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την Ελλάδα.

– Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες βάσεις των ιμπεριαλιστών.

– Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, που οδηγούν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια και την προσφυγιά.

– Καλούμε από αυτό το βήμα τους αξιωματικούς μαζί με τους φαντάρους και τον ελληνικό λαό να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους.

– Η λύση υπάρχει. Εμπρός να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

– Για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

Καλή Δύναμη. Συνεχίζουμε».

ΠΑΜΕ Τρικάλων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή