Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με 177 επιβάτες φτάνει στα Τρίκαλα στις 12:40 το δρομολόγιο από Αθήνα-Καλαμπάκα

Αρκετοί ανάμεσά τους οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή

Ξεκίνησε στις 8 και μισή περίπου το πρώτο δρομολόγιο του τρένο από Αθήνα για Καλαμπάκα.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, στο δρομολόγιο επιβαίνοντες ήταν αρχικά και ο υπουργός Επικρατείας που ανέλαβε και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, στελέχη του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellenic Train.

Με βάση το μέχρι τώρα πρόγραμμα του δρομολογίου, στα Τρίκαλα η αμαξοστοιχία αναμένεται να φτάσει στις 12:40. Μεταφέρει 177 επιβάτες εκ των οποίων αρκετοί είναι τουρίστες που έρχονται εκδρομικά στην περιοχή. Τα ζητήματα βέβαια των ελλείψεων σε βασικές υποδομές δεν έχουν εκλείψει στον σιδηρόδρομο. Η έναρξη γίνεται κάτω από ένα σύστημα προστασίας που στηρίζεται σε λύσεις ανάγκης, όπως είναι η μειωμένη ταχύτητα και η παρουσία περισσότερων εργαζομένων ανά δρομολόγιο. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει και κάτι ουσιαστικά για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών μέσα από τον οποίο θα διασφαλιστεί και η προστασία των επιβατών.

Στη γραμμή που αφορά τον νομό μας δε, αν είχαμε λίγες ελπίδες μέχρι σήμερα ότι θα υπάρξουν κάποια στιγμή σημαντικές τομές για επεκτάσεις του δικτύου προς Βορρά και την πλήρη εναρμόνιση με τα νεότερα δεδομένα σιδηροδρομικών δρομολογήσεων ανάλογα με αυτά σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, πλέον δεν διατηρούμε την παραμικρή αισιοδοξία στην κατεύθυνση αυτή…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή