Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με 25 χιλ. στρέμματα ξανά πλημμυρισμένα στη Φαρκαδόνα το πόρισμα των Ολλανδών (φωτο)

Σε δύο ταχύτητες πρέπει να τρέξουν τα έργα στη Θεσσαλία και με 1 δις «στην τσέπη» για τα βασικά

Αύριο παρουσιάζεται όπως είχε αναδείξει μέσα από το ρεπορτάζ του πρώτο το trikalanews.gr, το σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας με βάση το πόρισμα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων.

Την ίδια ώρα, η πρόσφατη μικρής έντασης κακοκαιρία, άφησε πίσω της 25 χιλ. στρέμματα πλημμυρισμένα χωράφια στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Όλο αυτό μέσα σε λίγες μόνο ώρες λιγοστής βροχής!

Είναι περισσότερο από εμφανές ότι περιμένοντας το πράσινο φως και φυσικά…τα κονδύλια για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλία, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για έργα που αφορούσαν παρεμβάσεις ώστε να προστατευτεί η ήδη επιβαρυμένη περιοχή.

Το κόστος προφανώς και είναι μεγάλο και δεν μπορεί να περιοριστεί στα 61,5 εκ ευρώ που δόθηκαν μέχρι σήμερα μόνο για προσωρινά έργα αλλά ούτε και στα 15 εκ ευρώ που ζήτησε επιπλέον ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Αν αναλογιστούμε ότι μόνο για τις αποκαταστάσεις αναχωμάτων και τους καθαρισμούς των ποταμών η ανάγκη χρηματοδότησης ξεπερνά τα 530 εκ ευρώ, απαιτείται 1 δις στα ταμεία μόνο για βασικές υποδομές και για να τρέξει η «πρώτη» ταχύτητα των άμεσων παρεμβάσεων.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή