Με 7 σπίτια ξεκινά το πρόγραμμα στέγασης «ΚΑΛΥΨΗ» στα Τρίκαλα

Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία ένταξης δικαιούχων συμπολιτών μας

Με επτά (7) κατοικίες διαθέσιμες ξεκινά στα Τρίκαλα το πρόγραμμα στέγασης ευάλωτων νοικοκυριών που αφορά αποκλειστικά ηλικίες 25-39 ετών. Πρόκειται για το πρόγραμμα ΚΑΛΥΨΗ, που εντάσσεται στις δράσεις στεγαστικής πολιτικής που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση και θεσμοθετήθηκε με το νόμο 5006/2022 «Σπίτι μου – Στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία και άλλες διατάξεις».

Για το πρόγραμμα ενημέρωση το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Νίκος Σακκάς.

Όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr ο αντιδήμαρχος, το πρόγραμμα διαχειρίζεται ο δήμος Τρικκαίων και η e-trikala, μιας και η επιχείρηση είχε αναλάβει τα προγράμματα στέγασης των προσφύγων τα οποία διαδέχθηκε το νέο πρόγραμμα ΚΑΛΥΨΗ. Από τις κατοικίες που είχαν διαθέσει τότε ιδιώτες ιδιοκτήτες ακινήτων στα Τρίκαλα, σύμφωνα με τον Νίκο Σακκά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα επτά (7) σπίτια.

Όσον αφορά στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν συμπολίτες ηλικίας 25 – 39 ετών, οι οποίοι πρέπει να είναι δικαιούχοι του ελάχιστα εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος. Μιλάμε για ανθρώπους με επισφαλή στέγαση, αλλά και για ευάλωτες ομάδες. Επίσης, αφορά άτομα που ανήκουν σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεικές ή όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Η διάθεση των κατοικιών, θα είναι άμεση αφού χρειαζόταν μόνο η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενεργοποιηθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Εργασίας, Δήμου Τρικκαίων, e-trikala αλλά και του Δήμου Λαρισαίων μιας και το e-trikala φαίνεται να αναλαμβάνει επιχειρησιακά το πρόγραμμα κι εκεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο προγενέστερο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ (αφορούσε τη στέγαση προσφύγων) είχαν διατεθεί συνολικά στα Τρίκαλα περίπου 70 σπίτια τα οποία νοικιάστηκαν σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος μιας και οι ιδιοκτήτες δεν δεσμεύτηκαν για περαιτέρω διάθεση των ακινήτων. Από τα ακίνητα που βρισκόταν στην πλατφόρμα του ΕΣΤΙΑ λοιπόν, αδιάθετα έμειναν αυτές οι μόλις 7 κατοικίες. Από τη δημοτική αρχή, εκφράζεται ωστόσο η αισιοδοξία ότι θα αυξηθούν με την έναρξη και στην πορεία του προγράμματος.

Δείτε επίσης:

Θα διατεθούν διαμερίσματα στα Τρίκαλα με το πρόγραμμα «Κάλυψη» της κυβέρνησης;

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …