Με Απεργία στις 6 Μάη θα γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά στα Τρίκαλα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, που καλέστηκε μετά από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλα Τρόφιμα Ποτά και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα και να δοθεί κλιμάκωση του αγώνα μπροστά και στον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Όπως σημειώθηκε και εισηγητικά :

«Φέτος η Πρωτομαγιά πρέπει να ξεχωρίσει ως μια πρώτη μαζική καταδίκη απέναντι σε αυτά που μας ετοιμάζουν αλλά κι αυτά που ζούμε ήδη εδώ κι ένα χρόνο .Έχουμε μπροστά μας τις περίφημες «ανατροπές του αιώνα» που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Αυτές οι νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσαν να ονομαστούν αλλιώς : 100 και πλέον χρόνια από την θεσμοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα έρχεται η πλήρη αποκαθήλωση του με την εφαρμογή της 10ωρης εργασίας, την σχεδόν πλήρη απελευθέρωση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Θέλουν να τελειώνουν και με το τελευταίο ίχνος προστασίας του εργαζόμενου από την στυγνή εκμετάλλευση.

Θέλουν να νομιμοποιήσουν αυτό που σήμερα συμβαίνει ήδη πράξη με την χιλιάδες ώρες απλήρωτης υπερωριακής απασχόλησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Για τον ίδιο λόγο έχουν βάλει άλλωστε εδώ και καιρό στο στόχαστρο και την Κυριακάτικη Αργία. Αυτό είναι η πρακτική εφαρμογή της «ευλεξίας» που ζητούν οι καπιταλιστές για να μπορούν να διαμορφώνουν τους τους μισθούς , τις εργασιακές σχέσεις κατά το δοκούν , όπως του βολεύει. Διανύουμε μια περίοδο όπου η πανδημία έχει βγει «εκτός ελέγχου».

Όλα αυτά τα οποία αποτυπώνονται και στους καθημερινούς δείκτες(κρούσματα, διασωλεινωμένοι, νεκροί) έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο επίπεδο .

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ οξυμένη και κλιμακώνεται παραπέρα.

Έχοντας συμπληρώσει έναν και πλέον χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό από τους εργαζόμενους και τον λαό συνολικότερα, ότι η υγεία μας μπαίνει σε δεύτερη προτεραιότητα».

Ταυτόχρονα μέσα από την σύσκεψη καταδικάστηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν την Πρωτομαγιά, ευθυγραμμιζόμενες με την κυβέρνηση στην …προκήρυξη «αργίας» την Τρίτη του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς.

Καταγγέλθηκε η στάση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που τηρή σιγή ιχθύος και δεν έχει καν συνεδριάσει για να πάρει απόφαση για την απεργία. Κοινή απόφαση της σύσκεψης είναι να καλεστεί έστω και τώρα συνεδρίαση του ΕΚΤ ώστε να παρθεί απόφαση για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη.

Με το σύνθημα “οι νεκροί μας – τα κέρδη τους, βαδίζουμε το δρόμο της ανατροπής”, οργανώνουμε την Πρωτομαγιά του 2021. Η Πρωτομαγιά με όλο το ιστορικό φορτίο που διαθέτει, ως ημέρα επιθεώρησης της δράσης των συνδικάτων, αποκτά σε αυτές τις συνθήκες ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Για όλους αυτούς τους λόγους παίρνουμε την υπόθεση της προετοιμασίας της απεργίας στα χέρια μας, δεν είναι υπόθεση καμίας κυβέρνησης και κανενός νόμου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη στις 10π.μ στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Τα σωματεία που συμμετείχαν στην σύσκεψη :

Συνδικάτο Γάλα Τρόφιμα Ποτά
Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Σωματείο Λογιστών και Βοηθών Λογιστών
Παράρτημα Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Τρικάλων
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΓΝΤ και Κ.Υ Τρικάλων
ΕΛΜΕ Τρικάλων
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή