Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με αργούς ρυθμούς η ταφή των νεκρών ζώων στα χωριά των Τρικάλων

Προειδοποιούν με μαζική κινητοποίηση οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων

Για ακόμη μια φορά, κι ενώ ήδη έχει περάσει ένα δεκαήμερο από τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή των Τρικάλων, οι κάτοικοι των χωριών δηλώνουν αγανακτισμένοι όσον αφορά την  ταφή των νεκρών ζώων.

Ενδεικτικά είναι τα όσα διαπιστώνει και καταγγέλλει η Επιτροπή πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων που συζήτησε σχετικά με το θέμα με κτηνοτρόφους στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι η διαδικασία κινείται αργά και η κατάσταση παραμένει απειλητική για την υγεία τους.

Σε σχετικό κείμενο που απεστάλη σε κατοίκους του χωριού, αναφέρουν δε ότι εάν μέχρι τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, δεν λυθεί το ζήτημα, θα προβούν σε μαζική κινητοποίηση σε Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα.

 

Η Επιτροπή πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 συζήτησε και εκτίμα σύμφωνα με πληροφορίες των παραγωγών και των κτηνοτρόφων ότι η αποκομιδή και ταφή των πνιγμένων ζώων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς πράγμα που σημαίνει ότι ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων του χωρίου και των γύρω περιοχών αυξάνεται επικίνδυνα.

 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση και αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποκομιδής και ταφής την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου το πρωί θα προβούμε σε μαζική κινητοποίηση – διαμαρτυρία προς τον δήμο και την περιφέρεια.

 

Η Επιτροπή πλημμυροπαθών επίσης ζήτησε από τον αρμόδιο του δήμου Τρικαίων να παρέμβει στο αστικό ΚΤΕΛ για να γίνονται δωρεάν δρομολόγια του αστικού από και προς τα Τρίκαλα διότι πολύ πλημμυροπαθείς διαμένουν σε ξενοδοχεία των Τρικάλων και έρχονται στο χωριό για να καθαρίσουν τα σπίτια τους και επιστρέφουν στα Τρίκαλα.

 

Ακόμη θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο καθαρισμός των σπιτιών από εθελοντικές ομάδες συνεχίζεται.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή