Με αρωγό τον Δήμο Τρικκαίων και ενάντια στις γυναικοκτονίες ο 13ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Χρονιά επιστροφής το 2022 για τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος». Και μάλιστα αφιερωμένος στο πολύ μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, τις γυναικοκτονίες.

Ο τρίτος κατά σειρά συμμετοχών ημιμαραθώνιος στην Ελλάδα (μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου 2022 μετά από δύο χρόνια απουσίας ελέω κορονοϊού. Μέλη του Δ Σ. του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 στο Δημαρχείο, παρούσης της αντιδημάρχου Εφης Λεβέντη. Η συζήτηση περιστράφηκε στα τεχνικά ζητήματα, καθώς η βοήθεια, η συνδρομή και η στήριξη του Δήμου που συνδιοργανώνει τον αγώνα, είναι δεδομένες.

Οι κ. Δημήτρης Μουχάκης (πρόεδρος), Νίκος Οικονομίδης (μέλος ΔΣ), Χρήστος Λίπας (ταμίας) και Βύρων Γιοντζής (γενικός αρχηγός) ενημέρωσαν ότι στις άμεσες σκέψεις είναι το να αφιερωθεί ο αγώνας στις γυναίκες, ως ένα βήμα, μια γενικότερη προσπάθεια να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αφύπνιση για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Μάλιστα στις σκέψεις είναι η συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών, του Δήμου Τρικκαίων, για ανάληψη κοινών δράσεων με αφορμή τον αγώνα.

Έναν αγώνα που έχει μήκος 21.097 μέτρα, είναι από τους ταχύτερους στην Ευρώπη, ξεκινά από την Καλαμπάκα και καταλήγει στα Τρίκαλα, με αριθμό συμμετοχών που κάθε χρόνο σπάει ρεκόρ, κινητοποιώντας και πλήθος εθελοντών. Φέτος θα διεξαχθεί παραλλήλως μόνο ο αγώνας των 10 χλμ., καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς το παρόν αποτρέπουν τον αγώνα για παιδιά.

Ο κ. Παπαστεργίου και η κ. Λεβέντη αναφέρθηκαν στη συνδρομή του Δήμου και στη βοήθεια που δίνεται στη διοργάνωση διαχρονικά, σε πολλά και διαφορετικά ζητήματα.

Δήμος Τρικκαίων©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή