Με αύξηση πωλήσεων έκλεισε το 2019 για το Groupe Renault σε Ελλάδα και Ευρώπη

5 Feb 2020 Ελλαδα

Ακόμα μία χρονιά επιτυχιών και ανόδου ήταν το 2019 για το Groupe Renault στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις και τα μερίδιά του να καταγράφουν ανοδική πορεία και τα μοντέλα του να κατακτούν τις κορυφαίες θέσεις στην κατηγορία τους.

Το 2019 ήταν μια ακόμα χρονιά επιτυχιών και ανόδου για το Groupe Renault σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, η Renault και η Dacia, με συνολικές πωλήσεις 6.112 αυτοκινήτων κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 11%, την ώρα που οι συνολικές πωλήσεις της αγοράς επιβατικών κατέγραψαν αύξηση 10,3%. Παράλληλα, το συνολικό μερίδιο του Groupe Renault στην Ελλάδα, ανέβηκε στο 5,4%.

Πιο αναλυτικά, η Renault αύξησε τις πωλήσεις της κατά 2,1%, ενώ τα περισσότερα από τα μοντέλα με τα οποία εκπροσωπείται στην ελληνική αγορά κατέγραψαν ανοδική πορεία σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το ευφυές σχεδιαστικά και ευέλικτο Twingo σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 48% στην κατηγορία του. Το παγκόσμιο γαλλικό best seller, Renault Clio, η νέα, 5η γενιά, του οποίου λανσαρίστηκε στην Ελλάδα το τελευταίο 3μηνο του χρόνου, έκανε συνολικά 3.000 πωλήσεις, αύξηση της τάξης του 1,7%, κατακτώντας την 8η θέση στο σύνολο των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς. Το πρωτοποριακό compact crossover Renault Captur σημείωσε αύξηση των πωλήσεών του κατά 65%, ακολουθώντας τη θριαμβευτική πορεία της κατηγορίας του. Τέλος, το στιλάτο SUV Kadjar αύξησε τις πωλήσεις του κατά 52%, κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά.

Η πορεία της Dacia και το 2019 επιβεβαίωσε το λόγο για τον οποίο αποτελεί ένα «success story». Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, η Dacia αύξησε τις πωλήσεις της κατά 38,9%, και το μερίδιό της στην ελληνική αγορά στο 1,6% (από το 1,3% της προηγούμενης χρονιάς). Και αυτό το χρωστάει πρωτίστως στο αυθεντικό SUV Dacia Duster που κατέκτησε την 3η θέση της κατηγορίας του (C-SUV), εκτοξεύοντας τις πωλήσεις του κατά 79%, σε σχέση με το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα επαγγελματικά, το Groupe Renault αύξησε τις πωλήσεις του στην Ελλάδα κατά 26,2%, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, κατακτώντας μερίδιο 5,1%, ενώ το Dacia Dokker Van έγινε το επαγγελματικό μοντέλο με την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μέσα στο 2019.

Το Groupe Renault και στην Ευρώπη κατέγραψε θετική πορεία για άλλη μια χρονιά. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 1,3%, με το Clio να παραμένει ηγέτης της κατηγορίας του πανευρωπαϊκά, όπως, άλλωστε, κατάφερε να κάνει και το Captur.

Αντιστοίχως, η Dacia θριάμβευσε και στην Ευρώπη, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων για 7η συνεχόμενη χρονιά, που το 2019 έφτασε το 10,4%.

Το 2020 αναμένεται μια ακόμα συναρπαστική χρονιά για το Groupe Renault σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το νέο Renault Clio ήδη ενθουσιάζει κοινό και ειδικούς, ενώ το νέο Captur αναμένεται να τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα, όταν θα λανσαριστεί και στην Ελλάδα μέσα στο Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Άλλωστε, το επικείμενο λανσάρισμα των νέων Renault Master και Trafic στην Ελλάδα, θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση του Groupe Renault στον τομέα των επαγγελματικών, στη χώρα μας.

Παράλληλα, μια ολόκληρη εξηλεκτρισμένη γκάμα μοντέλων βρίσκεται προ των πυλών και της ελληνικής αγοράς, με τα υβριδικά Clio Ε-TECH, Captur E-TECH Plug-in και το νέο Megane E-TECH Plug-in, την ώρα που το αμιγώς ηλεκτρικό Twingo Z.E. θα πλαισιώσει την ηλεκτρική γκάμα της Renault, δίπλα στο ευρωπαϊκό best seller, ηλεκτρικό ΖΟΕ.

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

Share:
Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο …
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος …
Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

 Δημήτρης Κουρέτας από Φαρκαδόνα:  «Όλοι  μαζί  ένα μέτωπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση» …