Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με burn out απειλούνται οι Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Τρικάλων

Εδώ και μήνες εμφανίζουν υπερπληρότητα σε νοσηλείες

Μετά τις δύσκολες καταστάσεις που διαμόρφωσε η πανδημία, οι παθολογικές κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων συνεχίζουν να δοκιμάζονται σκληρά κάτω από πολύ πιεστικές συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr, οι νοσηλείες υπερβαίνουν την δυναμική των δύο κλινικών από 8 εως 10 κρεβάτια ημερησίως.

Οι γιατροί των δύο κλινικών καθώς και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό όπως είναι φυσικό καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις. Οι λόγοι που οδηγούν σε υπερπληρότητα είναι αφενός η αύξηση των ιώσεων από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα αφετέρου η επιβάρυνση με περιστατικά άλλων ειδικοτήτων που προσπαθούν να καλύψουν στο εύρος των δικών τους δυνατοτήτων οι παθολόγοι όπως στην περίπτωση των ουρολογικών περιστατικών. Τα περισσότερα περιστατικά είναι κυρίως ηλικιωμένοι που επιβαρύνονται επιπρόσθετα από τις ιώσεις της εποχής.

Σε κάθε περίπτωση η πάγια πλέον υπέρβαση δημιουργεί ερωτήματα για το αν καλύπτει η δυναμική των κλινικών τον πληθυσμό της περιοχής και τις ανάγκες του. Βέβαια, η επαναλειτουργία της βραχείας νοσηλείας αναμένεται να αποσυμφορήσει κάπως την κατάσταση καθώς και ο διορισμός δεύτερου ουρολόγου που θα μπορέσει να αναλάβει τη φροντίδα αντίστοιχων της ειδικότητας περιστατικών που μέχρι τώρα επιβαρύνουν τους παθολόγους.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή