Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με χορωδία και απαγγελίες η Ημέρα Ποίησης στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Σύζευξη μουσικής και ποίησης σε εκδήλωση  για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, από τον ΦΙΛΟΣ και δομές του Δήμου Τρικκαίων.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024  στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε μουσικοφιλολογική εκδήλωση με τον τίτλο «Μουσική και Ποίηση».

Η  Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και ηθοποιοί του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων υλοποίησαν με απαγγελία και χορωδιακό σκέλος την εκδήλωση, παρουσιάζοντας και ερμηνεύοντας στίχους μεγάλων ποιητών.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Ζιάκα ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα των Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Νίκου Γκάτσου, Νίκου Εγγονοπούλου, Μάνου Ελευθερίου, Οδυσσέα Ελύτη, και Γιώργου Σεφέρη.

Παράλληλα, οι ηθοποιοί του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Αντονέλλα Χήρα και Βάσω Γκουγκαρά θα απήγγειλαν ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Ηλία Κεφάλα, Ρίτας Μπούμη-Παπά, Κωστή Παλαμά, Νίκου Παππά, Γιάννη Ρίτσου και Γιώργου Σεφέρη.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας ενώ παραβρέθηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Γεωργία Κοτρώνη, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Δρ. Αλ. Καπανιάρης και τρικαλινοί/ες που κατέκλυσαν τον χώρο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή