Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με δάκρυα στα μάτια χάνουν τη δουλειά τους οι 59 συμβασιούχοι του ΓΝΤ

Με δάκρυα στα μάτια, 59 συμβασιούχοι του Νοσοκομείου Τρικάλων στους τομείς φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, πλυντηρίων και τεχνικής υπηρεσίας, μαζί με αλληλέγγυους συναδέλφους τους από το Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων καθώς και εκπροσώπους πολιτικών παρατάξεων και συνδικαλιστικών οργάνων, πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται συλλογικά, απέναντι στην απόφαση να δοθούν σημαντικές λειτουργίες του Νοσοκομείου Τρικάλων σε Εργολάβους, πετώντας στο δρόμο δεκάδες χαμηλόμισθους συμβασιούχους ανεβάζοντας παράλληλα το κόστος των υπηρεσιών αυτών, όπως καταγγέλλουν, κατά 35%.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων, «Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, που δίνουν εδώ και χρόνια ένα δίκαιο αγώνα, για να έχουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μην υπάρχουν εταιρείες και εργολάβοι μέσα στα Νοσοκομεία, για να μη ζουν κάθε τρεις και λίγο με το φόβο της απόλυσης, για να μπει τέλος στην «ομηρία», στην οποία τους έχουν καταδικάσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Σήμερα στο Γ.Ν. Τρικάλων απειλούνται με απόλυση, άμεσα στην Φύλαξη 7 εργαζόμενοι και στην συνέχεια σε Καθαριότητα(45 εργαζόμενοι) και Σίτιση(7 εργ.).Στην ίδια μοίρα είναι και το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και το προσωπικό με συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για τους ίδιους εργαζόμενους, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των υπόλοιπων εργαζόμενων και των ασθενών από την πανδημία, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή