Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με έναν γερανό και ένα μηχάνημα διακίνησης εξοπλίζεται το λιμάνι του Βόλου

Με ένα νέο αυτοκινούμενο γερανό και ένα μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων εξοπλίζεται το λιμάνι του Βόλου με χρηματοδότηση από το το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Ο γερανός χρησιμοποιείται για γενικό φορτίο με χρήση γάντζου, ενώ με την προσαρμογή της κατάλληλης αρπάγης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορευματοκιβώτια (Ε/Κ – container), αλλά και για χύδην φορτία (πάλι με την προσαρμογή κατάλληλης αρπάγης). Επίσης, χρησιμοποιείται για τις ανελκύσεις – καθελκύσεις των ιπτάμενων δελφινιών (flying dolphin), τα οποία συνδέουν ακτοπλοϊκά το Βόλο με τις Σποράδες.

“Σήμερα είναι μια καλή μέρα για το λιμάνι του Βόλου που εξοπλίζεται με ένα νέο αυτοκινούμενο γερανό και ένα νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός που χρηματοδοτείται με 35% από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 επεκτείνει τη δυναμικότητά του λιμανιού όσον αφορά την φορτοεκφόρτωση γενικού και χύδην φορτίου, τις ανελκύσεις – καθελκύσεις των ιπτάμενων δελφινιών, καθώς και την φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων” δηλώσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά την παράδοση του νέου εξοπλισμού.

“Βέβαια η χρηματοδότηση θα μπορούσε να φτάσει το 100% και να έχουμε κάνει και άλλες παρεμβάσεις  αλλά έχουμε μια δύσκολη κατάσταση λόγω του ΤΑΙΠΕΔ. Εμείς είχαμε ζητήσει να αναλάβουμε τη διαχείριση του λιμανιού του Βόλου τη στιγμή που δεν είχε ενταχθεί στο σχεδιασμό των προς ιδιωτικοποίηση λιμανιών της χώρας. Το ζητήσαμε αυτό καθώς μπορούσαμε να έχουμε μέσω του ΕΣΠΑ 100% για να προχωρήσουμε τα απαραίτητα έργα για την αναβάθμιση του λιμανιού” πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

“Είναι μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε αυτό το γερανό που αναβαθμίζει το λιμάνι σε μεγάλο βαθμό διότι θα μπορέσει να αυξήσει την πελατεία του λιμένος καθώς είναι πιο γρήγορος και στη μεταφορά του αντέχει περισσότερους τόνους. Η δουλειά μας από εδώ και πέρα θα είναι να προσελκύσουμε νέους πελάτες που δεν μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε μέχρι σήμερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη μας τον κ. Κώστα Αγοραστό γιατί η Περιφέρεια προσέφερε το 35% της χρηματοδότησης για να μπορέσουμε με ίδια κεφάλαια του λιμανιού να ολοκληρώσουμε την προμήθεια…” δήλωσε η πρόεδρος του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή