Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με ενδιαφέρον το αφιέρωμα στον πολυγραφότατο Βασίλη Βασιλικό στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

«Έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή αφήνοντας μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη Βασίλη Βασιλικό, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά.

Στο κοινό παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη ζωή και το έργο του αγαπημένου συγγραφέα, τις σπουδές, τις διακρίσεις, καθώς και τη πολιτική του σταδιοδρομία. Έγινε αναφορά σε κείμενα και βιβλία που έγιναν σύμβολα αγώνων, ελευθερίας και αλήθειας. Προβλήθηκαν αποσπάσματα συνεντεύξεων του συγγραφέα με τον Κώστα Γαβρά, ο οποίος μετέφερε το εμβληματικό έργο του Βασίλη Βασιλικού Ζ στην μεγάλη οθόνη.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν απόψεις για τη συγγραφική του δραστηριότητα, τον τρό-πο γραφής και τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα από τα οποία αντλεί τα θέματά του.

Ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας, από τους πιο γνωστούς παγκοσμίως, ήταν ένας από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς. Είχε γράψει μυθιστορήματα, νουβέλες, δι-ηγήματα, θεατρικά έργα και ποίηση. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες, καθώς και στη γραφή Μπράιγ. Το μυθιστόρημα Ζ μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, αποσπώντας διεθνή βραβεία με τον ομώνυμο τίτλο.

Ευχαριστούμε το κοινό που τίμησε με την παρουσία του τη μνήμη του αγαπημένου συγ-γραφέα.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή