Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού η εργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Υποχρεωτική γίνεται, πλέον, η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης προς όλους τους προϊστάμενους και εργοδότες. Το μέτρο αυτό αφορά, τουλάχιστον για την ώρα, τις Δομές Υγείας της χώρας και όσους εργάζονται σ’ αυτές, σε μια προσπάθεια διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Για το προσωπικό που απασχολείται σε μονάδες φροντίδας, υπάρχει καταλυτική ημερομηνία λήξης εμβολιασμού έως και την 16η Αυγούστου (τουλάχιστον με την 1η δόση), ενώ για το προσωπικό σε δομές υγείας, έως και την 1η Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, το μέτρο αφορά το προσωπικό: Ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, υποστηρικτικό. Αντίστοιχα, στις δομές Υγείας και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, ιδιωτικές και δημόσιες, ισχύουν τα εξής: Υποχρεωτική η 1η δόση ή η μοναδική μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου σε: Διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Αντιστοίχως, υποχρεωτική η 1η δόση ή η μοναδική μέχρι την 16η Αυγούστου, σε: Κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης του άρθρου 10 ν. 2072/1992 (Α΄ 125), στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες του άρθρου 30 ν. 2072/1992, στέγες αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες της απόφασης του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας υπό στοιχεία Π4β/οικ.4681/1996 (Β΄ 825), μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της παρ.5 του άρθρου 1 του ν.2345/1995, θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, κλειστές δομές των κέντρων κοινωνικής πρόνοιας στις οποίες φιλοξενούνται ηλικιωμένοι ή άτομα με αναπηρία, ιδρύματα περίθαλψης χρονίως πασχόντων, οικοτροφεία, ειδικά ιδρύματα, κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και το προσωπικό που απασχολείται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Εξαιρούνται από τα παραπάνω μέτρα όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση και όσοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εμβολιαστούν για σοβαρούς λόγους υγείας.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή