Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία η εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Γαρδικίου «Η Μαρουσιάνα» στο Γαρδίκι

Η Ομάδα Γυναικών Γαρδικίου «Η Μαρουσιάνα» διοργάνωσε το Σάββατο 27 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία του Γαρδικίου μεγάλη λαογραφική εκδήλωση με τίτλο «Καλώς ανταμωθήκαμε…».

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν το ξεχειμώνιασμα των βλάχων στα πεδινά και η αντάμωσή τους κάθε καλοκαίρι στα ορεινά. Όλα εκτυλίχτηκαν στο παραδοσιακό σκηνικό που ετοίμασαν οι γυναίκες της ομάδας με πλούσιο λαογραφικό υλικό κι όπου μέσα από ιστορίες των γηραιότερων, τραγούδια και αναπαραστάσεις, ξύπνησαν θύμησες παλιές των Γαρδικιωτών, καθώς οι γυναίκες «ζαλικωμένες» κατέβηκαν στις βρύσες της πλατείας κάτω από τον πλάτανο και πήραν το δρόμο προς την εκκλησία, να ανάψουν ένα κερί στην Παναγιά και να την ευχαριστήσουν για την καλή στράτα που είχαν…Συνόδευσαν οι μουσικοί: Ντούσιος Κων/νος, Αλέκος Χλύβας, Κων/νος Γοβίνας και ο Σωτήρης Μαλάμος στο τραγούδι. Ακολούθησε γλέντι με τη συμμετοχή όλου του κόσμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Σκρέκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Γαρδικίου κ. Άρης Αλεξίου η κ. Σοφία Παπακωνσταντίνου επίτιμος Πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Γαρδικίου «η Μαρουσιάνα», ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Ζαραμπούκας και η Περιφερειακή Σύμβουλος Τρικάλων κ. Δήμητρα Νάτσινα και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πύλης.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή