Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους από το Χορευτικό Διαλεκτού (φωτό)

Κέφι, χαμόγελα και μια πλατεία γεμάτη ζωντάνια ξανά!

Μπορεί το Διαλεκτό να μην έχει Πολιτιστικό Σύλλογο πια, μπορεί να είναι ένα χωριό πιο μακριά από τα κοντινά του κέντρου της πόλης της Τρικάλων, το σίγουρο είναι όμως πως υπάρχουν άνθρωποι που το αγαπούν, το στηρίζουν και προσπαθούν τα μέγιστα για το χωριό τους!

Όπως καταγράφει το Τrikalanews.gr, χθες 2 Ιανουαρίου 2024, στην πλατεία του Διαλεκτού, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση – γλέντι της Χορευτικής Ομάδας για την υποδοχή του νέου έτους, ώστε να ξεκινήσει όμορφα, με χορούς και τραγούδια η νέα χρονιά!!! Μια πρωτοβουλία λίγων ανθρώπων για να ζωντανέψει το χωριό τους, να βγει ο κόσμος ξανά στους δρόμους και να διασκεδάσει!

Η Χορευτική Ομάδα του Διαλεκτού δημιουργήθηκε το 2014 – 2015 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από 3 τμήματα (νηπίων, παιδικό και μεικτό εφηβικό – ενηλίκων).

Χοροδιδάσκαλος και υπεύθυνη του χορευτικού είναι η χωριανή κυρία Αναστασία Πλεξίδα. Ελλείψει Συλλόγου γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα του χορευτικού για να διασωθούν ήθη, έθιμα και παραδόσεις του χωριού, αλλά και να κρατιέται ζωντανό με δρώμενα και εκδηλώσεις το ίδιο το χωριό!

Η χθεσινή εκδήλωση ξεκίνησε με όλα τα παιδάκια του χωριού (όχι μόνον όσων συμμετέχουν στο χορευτικό) να τραγουδάνε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, ενώ στη συνέχεια, σειρά είχαν τα Φαναράκια των Ευχών που απελευθερώθηκαν στον ουρανό γεμάτα με ευχές για “Καλή Χρονιά”!

Οι παρευρισκόμενοι κεραστήκανε από τα διάφορα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του χωριού και φυσικά υπήρχε κρασάκι σε αφθονία, ευγενική χορηγία ανθρώπων που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Τη μουσική της βραδιάς επιμελήθηκε ο Dj Κώστας Μπήνας σε ρυθμούς για κάθε γούστο!

Από τις 5 το απόγευμα μέχρι και μετά τις 9 το βράδυ η πλατεία του Διαλεκτού ήταν γεμάτη από κόσμο, αλλά και γεμάτη από κέφι, περίσσια γλεντιού και τρελό χορό!

Και του χρόνου με υγεία!!!

Δείτε εικόνες:

 

 

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή