Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Σεμινάριο Ασφαλούς Χολυστεκτομής στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Εργαστήριο Τυπολογίας Ασφαλούς Χολυστεκτομής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, 9 & 10 Μαρτίου 2024.

Το εξειδικευμένο ιατρικό εργαστήριο παρακολούθησαν πάνω από 150 χειρουργούς, ειδικούς και ειδικευόμενους καθώς και νοσηλευτές, με αμείωτο ενδιαφέρον στο σύνολο της διάρκειας του εργαστηρίου, που αποτυπώθηκε μέσω της κατάμεστης αίθουσας του Μουσείου Τσιτσάνη.

Για το Εργαστήριο ταξίδεψαν στα Τρίκαλα προσκεκλημένοι ομιλητές πανελλήνιας εμβέλειας, τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από το δημόσιο φορέα, αλλά και τις Η.Π.Α., με συμμετοχή του υπευθύνου του αντίστοιχου προγράμματος για την ασφαλή χολοκυστεκτομή των ΗΠΑ καθηγητής χειρουργικής, Dimitrios Stefanidis.

Την πρώτη μέρα διεξαγωγής οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα σύνολο από 23 διαλέξεις που πραγματοποίησαν διακεκριμένοι χειρουργοί από όλη την Ελλάδα. Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με το δεύτερο και πιο πρακτικό μέρος, το οποίο αποτελούνταν από την προβολή και απευθείας σύγκριση και αξιολόγηση μέσω live ψηφοφορίας του κοινού μιας πληθώρας εικόνων και βίντεο από χειρουργεία, αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του εργαστηρίου. Η συμμετοχή του κοινού ήταν σημαντική, ενισχύοντας την εξέλιξη και διεύρυνση της ιατρικής γνώσης της χειρουργικής μέσω της εποικοδομητικής συζήτησης.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την ιδιαίτερη επιστημονική αξία του εργαστηρίου στον τομέα της οργάνωσης της ασφαλούς σκέψης και νοοτροπίας για την λαπαροσκοπική χειρουργική, το οποίο αποτελεί και το πρώτο εκπαιδευτικό εγχείρημα αυτού του είδους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πλέον τείνοντας να γίνει θεσμός καθώς, κάθε χρόνο κερδίζει τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της χειρουργικής της χώρας.

Το Εργαστήριο τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος Παγκρέατος Χοληφόρων, τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.

Τη διοργάνωση του εργαστηρίου επιμελήθηκε η Alpha Conferences και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συνεισφορά των εταιρειών Antisel, Surgilife, Mavrogenis, Vianex, Όλυμπος-Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Spine Action, Τεχνολογίες Υγείας, Costas Papaellinas, Βιοσέρ, Axion Health και Vintage Suites Trikala.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή