Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με ευλάβεια, τιμήθηκε ο Πολιούχος της Καλαμπάκας, Άγιος Βησσαρίωνας

Πραγματοποιήθηκε απόψε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στην πόλη και ευλογήθηκε η Αρτοκλασία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε και τιμήθηκε Καλαμπάκας ο Πολιούχος  της πόλης Άγιος Βησσαρίωνας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη 13/9 με την έλευση της τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα  και ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή με τη Θεία Λειτουργία στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα.

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση της εικόνας και της τιμίας Κάρας του Αγίου, στους κεντρικούς  δρόμους της πόλης, όπου συμμετείχε ο κλήρος, οι τοπικοί άρχοντες και ο λαός, με τελική κατεύθυνση την πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), συμπαραστατούμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου, Δράμας κ. Δωρόθεου και του σεπτού Ποιμενάρχου Σταγων και Μετεώρων κ. Θεόκλητου , αρχικώς ευλόγησαν την Αρτοκλασία και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε το Θείο Κήρυγμα από τον ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο.

Εν συνεχεία η πομπή επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό και τελέσθηκε από τις 10.30 μ.μ. έως 12.30 μετά τα μεσάνυκτα, ιερά Αγρυπνία.

Αύριο Παρασκευή 15ην Σεπτεμβρίου, κυρία ημέρα της εορτής του Αγίου, το πρωΐ και ώρα 7.00, θα ψαλή ο πανηγυρικός Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και θα προεξάρχη της πολυαρχιερατικής θ. Λειτουργίας, ενώ τον θείον λόγο θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος.

 

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή