Με Φούχτελ στο Βερολίνο ο Κώστας Σκρέκας για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας την εκστρατεία για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, καθώς την Πέμπτη βρέθηκε στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον γνωστό στην Ελλάδα Γερμανό ομόλογο του, Χανς Φούχτελ.

Ο κ. Σκρέκας αναχώρησε την Τετάρτη για τη Γερμανία, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Σέρβο ομόλογο του και τη συμμετοχή του στη διακυβερνητική συνάντηση κορυφής που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν του Σέρβου Προέδρου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν η προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, η οποία είναι ο κυριότερος εξαγωγικός προορισμός και για τα προϊόντα της Θεσσαλικής Γης.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη που παρουσίασε το Επιμελητήριο Τρικάλων το Νοέμβριο, το μερίδιο της Θεσσαλίας επί των συνολικών ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία ανέρχεται σε 18,7%.

Οι κ.κ. Σκρέκας και Φούχτελ συμφώνησαν στην ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στήριξη των αγροτών, με έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της έξυπνης γεωργίας.

Επίσης, συζήτησαν εκτενώς για τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις προκλήσεις στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή