Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με Γιώτα Νέγκα και με μεγάλους Τρικαλινούς καλλιτέχνες τα φετινά «Τσιτσάνεια»

Πιστή στο ραντεβού της με τον θεσμό που μετρά 20 και πλέον χρόνια, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει και φέτος τα «Τσιτσάνεια 2023», που θα πραγματοποιηθούν στον Μύλο Ματσόπουλου την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα «Τσιτσάνεια», μια εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Τρικαλινό Δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη, με σκοπό να τιμηθεί το έργο του, αναδεικνύουν τη μουσική ιστορία του τόπου μας με καλεσμένους διακεκριμένους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου, πλαισιωμένους πάντα από Τρικαλινούς μουσικούς και ερμηνευτές.

Θέμα της φετινής μουσικής εκδήλωσης είναι: «Θεσσαλονίκη – Πειραιάς – Τρίκαλα. Τρείς πόλεις, τρείς σχολές που συνθέτουν την ταυτότητα του ελληνικού τραγουδιού». «Ξετυλίγοντας» την ιστορία προς τα πίσω, θα περιδιαβούμε στους σύγχρονους μουσικούς δρόμους της «Σχολής της Θεσσαλονίκης», με τραγούδια των: Νίκου Παπάζογλου, Σωκράτη Μάλαμα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μελίνας Κανά και πολλών άλλων.

Επόμενος σταθμός η «Τρικαλινή Σχολή» με τραγούδια των: Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Κώστα Βίρβου, Γιώργου Σαμολαδά, Δημήτρη Μητροπάνου και πόσων άλλων… Το ταξίδι θα τελειώσει με τη «Σχολή του Πειραιά» και το ρεμπέτικο με τους κύριους εκπροσώπους του, τους: Μάρκο Βαμβακάρη, Γιώργο Μπάτη, Ανέστο Δελιά και Στράτο Παγιουμτζή, που δημιούργησαν την Τετράς την Ξακουστή του Πειραιώς.

Φιλοξενούμενη της διοργάνωσης και βασική ερμηνεύτρια στα φετινά «Τσιτσάνεια» είναι η Γιώτα Νέγκα, η οποία, με την υπέροχη φωνή της και τη συνοδεία Τρικαλινών ερμηνευτών, θα μας ταξιδέψουν με σύγχρονα έντεχνα, παλιά λαϊκά, αλλά και ρεμπέτικα τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα που ενορχήστρωσε και επιμελήθηκε ο Σάκης Κοντονικόλας.

Ερμηνεύουν επίσης οι: Μπάμπης Αντωνίου, Χρυσή Παπαγιαννούλη, Κωνσταντίνα Πάλλα, Δήμητρα Καλλιάρα και Κατερίνα Κουβεντάρα.

Υπεύθυνη Οργάνωσης:

Νάντια Αλεξοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού – Πολιτισμού Π.Ε. Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή