Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με γοργά βήματα στην ηλεκτροκίνηση ο Δήμος Καρδίτσας

Β. Τσιάκος: Κοιτάζουμε στο μέλλον σεβόμενοι το παρελθόν

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση μιας πιο φιλικής προς το περιβάλλον πόλης κάνει ο Δήμος Καρδίτσας, με την υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση μελέτης εγκατάστασης σταθμών φόρτισης και χωροθέτησης χώρων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων (Ι.Χ, Δ.Χ και Λεωφορείων). Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση προώθησης της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή μας. Ειδικότερα η πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο αφορά στη χρηματοδότηση ύψους 59.520 ευρώ, ποσό το οποίο θα κατευθυνθεί στην εκπόνηση μελέτης για ένα τοπικό Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου αλλά και τις προδιαγραφές του προγράμματος, στον Δήμο Καρδίτσας θα μελετηθούν 57 ηλεκτρικοί φορτιστές (ένας ανά 1000 κατοίκους) και αντίστοιχοι χώροι στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων. Οι θέσεις που θα τοποθετηθούν οι φορτιστές και θα χωροθετηθούν οι θέσεις στάθμευσης, θα είναι αντικείμενο της μελέτης. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα βρίσκονται σε σημεία αυξημένης επισκεψιμότητας (π.χ. Φράγμα λίμνης Πλαστήρα, έδρες πρώην καποδιστριακών Δήμων, σημεία αρχαιολογικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και φυσικά εντός της πόλης). Σε ότι αφορά την ανάπτυξη του δικτύου όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, θα γίνει είτε εξ ολοκλήρου από το Δήμο είτε και σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Μετά την υποβολή της πρότασης ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Η υποβολή της πρότασης και η βάσιμη προσδοκία μας ότι θα εγκριθεί, ενισχύει το προφίλ του Δήμου Καρδίτσας ως ένας Δήμος που επιχειρεί να κάνει στροφή στο μέλλον, παρακολουθώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Ο Δήμος μας το τελευταίο διάστημα διαγράφει μια εντυπωσιακή πορεία που έχει προκαλέσει πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον, στον τομέα που ονομάζουμε βιώσιμη κινητικότητα. Πρόκειται σίγουρα για μια διαδικασία στην οποία βρισκόμαστε στην αρχή αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε ότι πρωτοπορούμε. Η ηλεκτροκίνηση είναι ο τρόπος μετακίνησης που θα υιοθετηθεί παγκοσμίως στο άμεσο μέλλον. Εμείς παρακολουθούμε τις σχετικές εξελίξεις και μετέχουμε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Και όλα αυτά διατηρώντας το χαρακτήρα μας και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής μας με το ποδήλατο να δίνει τον τόνο. Έτσι θα έλεγα ότι παγκόσμιο και το τοπικό αλληλεπιδρούν με έναν δημιουργικό τρόπο, δίνοντας στην περιοχή μας μια ξεχωριστή ταυτότητα. Η Δημοτική αρχή εργάζεται συνεχώς. Εργάζεται για να κλείσει πληγές αλλά κυρίως εργάζεται για να ανοίξει το παράθυρο στο μέλλον που χρειάζεται αυτός ο τόπος. Θεωρώ ότι με κοινή προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων των συνδημοτών μας, θα τα καταφέρουμε» καταλήγει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Καρδίτσας.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή