Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή τιμήθηκαν τα Ελευθέρια των Τρικάλων (φωτο)

Παρουσία των αρχών της πόλης γιορτάστηκε η μεγάλη μέρα της απελευθέρωσης της πόλη μας

 

Παρουσία πλήθους Τρικαλινών καθώς και σύσσωμων των αρχών του νομού Τρικάλων τιμήθηκαν τα Ελευθέρια της πόλης των Τρικάλων σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στο Βαρούσι.

Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Γκακαστάθης απηύθυνε ομιλία εντός του Ιερού Ναού τονίζοντας μεταξύ άλλων για το ιστορικό της ημέρας:

« Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Αυγούστου 1881, όταν ο ελευθερωτής στρατός μας μπήκε στα Τρίκαλα και έτρεψε σε φυγή τους Τούρκους. Σήμερα τιμούμε τους υπερήφανους αγώνες των προγόνων μας, τιμούμε την ιστορία της πόλης μας, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τον σεβασμό σε εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, που έδωσαν την ζωή τους και μας χάρισαν την ελευθερία μας. Τα μηνύματα από τον αγώνα τους παραμένουν και σήμερα επίκαιρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά και μας εμπνέουν να συνεχίσουμε με ενότητα, αγάπη, τόλμη και περηφάνεια προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η ΤΙΜΗ και η ΔΟΞΑ τους ανήκει!».

 

Μετά την δοξολογία πραγματοποιήθηκε από τον Δεσπότη μας επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων της Σ.Μ.Υ. με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών, αυτοδιοικητικών & στρατιωτικών αρχών, αλλά και φορέων του Νομού ενώ τιμές απέδωσε Άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή