Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με μαζικότητα και παλμό η συγκέντρωση του Γιώργου Ηλιάδη

«Κλείδωσε» η ανατροπή στο Δήμο Τρικκαίων για το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου, μετά την μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Ηλιάδη, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού.

Μια συγκέντρωση που είχε μαζικότητα, παλμό και τους συγκεντρωμένους με διαρκές χειροκρότημα να στέλνουν μήνυμα για τον σίγουρο νικητή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκαλα, τόπος να ζούμε» παρουσίασε στους πολίτες τη φιλοσοφία της διοίκησης που θέλει να εφαρμόσει καθώς και τη στόχευση αναφορικά με τον σχεδιασμό και τις προτάσεις για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Τρικκαίων.

«Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη συμμετοχή σας σ’ αυτή την μοναδική συγκέντρωση του συνδυασμού ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ η οποία αποτελεί προμήνυμα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ΝΙΚΗΣ στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Η ανατροπή μιας ανίκανης δημοτικής αρχής είναι το δίκαιο κοινωνικό αίτημα που θα γίνει πράξη στην κάλπη με τη ψήφο των Τρικαλινών πολιτών» ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Ηλιάδης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του, στους πλημμυροπαθείς, καταθέτοντας δέσμη μέτρων για την ανακούφιση τους, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι πολίτες στέλνουν μήνυμα απόγνωσης  για μία δημοτική αρχή απούσα στην πιο δύσκολη στιγμή όταν βίωναν πρωτόγνωρες συνθήκες με έναν αντικαταστάτη δήμαρχο απόντα και τους δημοτικούς συμβούλους να γκρεμίζουν φράγματα και να ανοίγουν κανάλια κατά το δοκούν πνίγοντας περιουσίες και χωράφια.

Μήνυμα αγανάκτησης για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της επόμενης ημέρες με χωριά και συνοικίες που βρέθηκαν μέσα στη λάσπη να παραμένουν εκτός «κόκκινης ζώνης».  Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είμαστε από την πρώτη στιγμή με ενσυναίσθηση δίπλα στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας. Στα ακατάληπτα  προεκλογικά «ΘΑ» της δημοτικής αρχής, η οποία σε εμφανή πανικό μάταια προσπαθεί να ξεκολλήσει από τα βαθιά λασπόνερα που λόγω της δικής της ανικανότητας βουλιάζει».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη δημοτική Αρχή, υπογραμμίζοντας ότι «τα προηγούμενα εννέα χρόνια βιώσαμε το αφήγημα της «έξυπνης πόλης» από μία δημοτική αρχή η οποία έδινε προτεραιότητα στο φαίνεσθαι   έναντι του πράττειν για την εξυπηρέτηση, προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων.

Ένα αφήγημα το οποίο επιστράτευσαν και στην πρόσφατη καταστροφή υποσχόμενοι ταχύτατες εκτιμήσεις για τις ζημιές και άμεση καταβολή του επιδόματος των 6.600 ευρώ το οποίο ακόμη και τώρα, ένα μήνα μετά τη θεομηνία δεν έχει καταβληθεί στους πλημμυροπαθείς.  Ζήσαμε και ζούμε, την αποθέωση του ΕΓΩ το οποίο μετουσιώνεται σε ιδιοκτησιακές αντιλήψεις για τον Δήμο μας.  Δήμαρχος και μάλιστα πρόεδρος της ΚΕΔΕ με απολιτίκ περίβλημα μετουσιώθηκε σε άριστο της Κυβέρνησης χάρη της υπουργικής καρέκλας αφήνοντα στο πόδι του τον… αντ’ αυτού και μία πόλη εργοτάξιο ημιτελών έργων, κακοτεχνιών και εκκρεμοτήτων τα οποία ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών με την αλαζονεία να θριαμβεύει μέσω αναχρονιστικών αντιλήψεων για τον δήμο μας.

Το δημαρχείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός για γίνει πολιτικό γραφείο υπουργού που αύριο μεθαύριο θέλει μέσα απ’ αυτό να διαιωνίσει την πολιτική του παρουσία. Το δημαρχείο ανήκει σ’ όλους τους Τρικαλινούς κι αυτό θα γίνει πράξη όταν εμείς αναλάβουμε τη δημοτική αρχή με τη ψήφο των συμπολιτών μας με ένα Δήμο ανοιχτό και ανθρώπινο».

Και συνέχισε: «Όλα αυτά τα χρόνια, ζήσαμε το παράλογο: τα «επιτεύγματα» του δήμου με τα «λεωφορεία χωρίς οδηγό», με «drones που μεταφέρουν φάρμακα στους ανήμπορους», με «το περιβόητο control room”, μέσω το οποίου γίνεται η τηλεδιοίκηση του Δήμου και τόσα άλλα, που εκθειάζονταν από τοπικά αλλά και κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς αυτή η επικοινωνιακή καταιγίδα να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο στην καθημερινότητά μας ,η οποία εξακολουθεί να στερείται βασικών υποδομών που θα καθιστούσαν την πόλη και τα χωριά περισσότερο ανθρώπινα και φιλικά στον πολίτη. Ζήσαμε και ζούμε, την πραγματικότητα της αδυναμίας υλοποίησης  έργων, τα οποία δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας και πλήττουν τους επαγγελματίες.

Η διαχειριστική ανεπάρκεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής έχει αφήσει πληγωμένη την πόλη «προσφέροντας» στους πολίτες και τους καταστηματάρχες έργα ημιτελή , με τεράστια καθυστέρηση περαίωσης, ταλαιπωρία, σκόνη, λάσπες, θόρυβο, για μήνες, και πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά στους επαγγελματίες των περιοχών αυτών».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκαλα, τόπος να ζούμε» ξεδίπλωσε το όραμα του για την επόμενη ημέρα στο Δήμο Τρικκαίων, λέγοντας ότι τόσο η πόλη, όσο και τα χωριά θα έχουν την ίδια βαρύτητα στο σχεδιασμό για έναν καλύτερο Δήμο.

«Δεσμεύομαι απόψε εδώ ότι εντός των πρώτων 100 ημερών της δημαρχίας μου θα υλοποιήσω συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στο δήμο μας σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και τους εκπροσώπους της αγοράς.  Έχουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οφείλουμε να δώσουμε ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή και κυρίως να τη διασυνδέσουμε με το τουριστικό προϊόν το οποίο έλαβε νέα δυναμική στην πόλη μας με δράσεις και έργα όπως  ο Μύλος  των Ξωτικών και το Μουσείο Τσιτσάνη που εν μέσω της δυσκολότερης ίσως συγκυρίας για τη χώρα μας,  είχε την προνοητικότητα να δημιουργήσει ο δήμαρχος Χρήστος Λάππας.

Εμείς ως νέα γενιά είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε  νέα πνοή στην πόλη και τα χωριά με έργα και δράσεις που θα αγκαλιάζουν το σύνολο της κοινωνίας και θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Είμαστε η φυσική συνέχεια των παρατάξεων που δημιούργησαν υποδομές, από τα χρόνια ακόμη του αείμνηστου Θανάση Τριγώνη και που  έδωσαν  ουσιαστικό περιεχόμενο στην εξωστρέφεια στην πόλη μας και θα το κάνουμε πράξη ξανά όχι για τη δική μας αυτοπροβολή αλλά με κοινωνικό μέρισμα για τους πολλούς και όχι για υπέρ-κέρδη στους  λίγους» τόνισε ο Γιώργος Ηλιάδης.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες να στηρίξουν τον συνδυασμό στις εκλογές της 8ης  Οκτωβρίου, «για να συμβαδίσει η θεωρία με την πράξη. Για να μην γίνεται το «μαύρο… άσπρο» μέσα από παραμορφωτικά επικοινωνιακά πρίσματα που προσβάλουν τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας.  Προτεραιότητα μας είναι ο πολίτης και οι ανάγκες του και γι’ αυτές θα αγωνιστούμε ως δημοτική αρχή με συνέπεια, ήθος, γνώση και ανιδιοτέλεια. Πιστεύουμε σε έναν ανοιχτό Δήμο με εξωστρέφεια και ίσες ευκαιρίες για όλους, για ισότιμη φροντίδα και έργα και για την πόλη και για την περιφέρεια».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή