Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με μεγάλη επιτυχία στο Μουζάκι το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Μουζάκι του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας την περασμένη Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 το βράδυ στον πανέμορφο χώρο του MouzakiPalaceHotel με την εμφάνιση του καταπληκτικού συνόλου από τη Θεσσαλονίκη «Χίλιες Φωνές».


Το πρώτο θεσμικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε Πανελληνίως μετά κορονοιού, ξεκίνησε την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 και για 12 ημέρες υπήρξε κέντρο της μουσικής ζωής και μιας πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες συναυλίες μετά από πολύ καιρό απραξίας του χώρου.Ήταν μια μουσική διαδρομή με πολλές εκπλήξεις κι ένα πολύχρωμο παζλ με ψηφίδες διαφόρων μορφών.


Αρκετός κόσμος συγκεντρώνονταν κάθε βράδυ στο MOUZAKI PALACE για να ακούσουν καταπληκτικάμουσικά σύνολα της περιοχής μας και όχι μόνο.
Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ανοίχθηκε σε νέες μουσικές εμπειρίες (Hip-Hop). Σε ένα μαγευτικό χώρο, πανέμορφο, δροσερό και με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και προφύλαξης απολαύσαμε πολλά είδη μουσικής που έχουν φανατικούς οπαδούς και λάτρεις.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης προσωπικά πάντα στήριζαν τις νέες καλλιτεχνικές, δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές τους και δίνοντάς τους βήμα. Ειδικότερα τους καλλιτέχνες και τα μουσικά σύνολα της περιοχής.


Εντυπωσιακές υπήρξαν οι πρώτες βραδιές του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας και των φανατικών της Hip Hop την πρώτη βραδιά, με δεκατέσσερις (14) καλλιτέχνες επί σκηνής, καθώς και της δεύτερης βραδιάς με το αφιέρωμα στη rock μουσική, με τέσσερα (4) συγκροτήματα.


Το Φεστιβάλ άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, καλωσορίζοντας στο Μουζάκι επισκέπτες και καλλιτέχνες και αναφερόμενος στο πόσο σημαντικό είναι να υλοποιούνται τέτοιες δραστηριότητες στο Μουζάκι που προάγουν τον Πολιτισμό, την Τέχνη, την Μουσική και αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τουριστικά την περιοχή.


Στη συνέχεια εμφανίστηκαν κορυφαίοι rappers και beatmakers της περιοχής μας, σε ένα είδος μουσικής που για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.


Η έναρξη της βραδιάς πραγματοποιήθηκε με την παρουσίαση δειγμάτων μουσικής παραγωγής από τέσσερις beatmakers (μουσικούς παραγωγούς) ορχηστρικών κομματιών δικών τους συνθέσεων. Συγκεκριμένα οι Cosmo, Seza, Lust1 και Meshaya παρουσίασαν μία πληθώρα δικών τους δημιουργημάτων πάνω σε ήχους τόσο κλασικού και διαχρονικού rap, όσο και μοντέρνο, πειραματικό ήχο της νέας εποχής και τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο με την απονομή Διπλωμάτων Συμμετοχής στη μεγάλη αυτή Διοργάνωση.


Στη συνέχεια εμφανίστηκαν ζωντανά οι σόλο καλλιτέχνες Meshaya, ZFMoody, KidO.N., Saut, Lust1, Stixomenos, τα συγκροτήματα Airplay (Sterben, Dan και Kash) και BADNA (Seza, ToniG και Cosmo), αλλά και κάποιοι καλλιτέχνες όπως ο Alex και ο MindTheGap οι οποίοι σε φιλική συμμετοχή συνόδεψαν στο βασικό του πρόγραμμα τον Στιχομένο. Οι ράπερς τιμήθηκαν επίσης με την απονομή Διπλωμάτων Συμμετοχής από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Νίκο Ευθυμιάδη.


Η δεύτερη βραδιά, Πέμπτη 2 Ιουλίου, συνεχίστηκε με τη συμμετοχή εξαιρετικών rock συγκροτημάτων της περιοχής μας. Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν οι TeenSpirit, Fantastic 4,HeartsofGold, Samatageπου κατενθουσίασαν το πολυπληθές ακροατήριο της βραδιάς, ερμηνεύονταςδιαχρονικάέργατηςμουσικήςrock.


Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η Βυζαντινή Χορωδιακή Μουσική, όπου την Παρασκευή 3 Ιουλίου εμφανίστηκεκλιμάκιο της Βυζαντινής Χορωδίας Ιεροψαλτών Τρικάλων υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Καλαμπάκακαι η ιστορική Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, υπό την διεύθυνση του Καθηγητή και Ιεροψάλτου Δημητρίου Καταραχιά, πουερμήνευσε ύμνους του Αγίου Σεραφείμ μελοποιημένους από τον Μακαριστό Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Καρδίτσας, Δάσκαλο και Χοράρχη Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη.


Το αφιέρωμα στην Υμνολογία του Πολιούχου μας Αγίου Σεραφείμ περιλάμβανε αξιόλογες συνθέσεις Δοξαστικών, Ιδιόμελων, Μεγαλυναρίων και άλλων του Αγίου Σεραφείμ μελοποιημένα με ξεχωριστό τρόπο και ύφος από τον Μακαριστό Πρωτοψάλτη.


Επίσης τιμήθηκε για την προσφορά του στη Μουσική Εκπαίδευση, στο Αναλόγιο και στην Ψαλτική Τέχνη, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, κ. Πολυχρόνης Νταλάσης.


Το ίδιο βράδυεμφανίστηκε το μουσικό σύνολο «Περσέας και Ανδρομέδα» με την τραγουδίστρια Ματίνα Σακιώτη και τον κιθαρίστα Βασίλη Τζέλλα, παρουσιάζοντας δικές τους εκτελέσεις έντεχνης μουσικής σε ύφος βυζαντινό, μεγάλο κομμάτι των οποίων είναι σε στίχους του Άγγελου Σικελιανού και σε μελοποίηση του εκλιπόντος φίλου τους Ντίνου Τσίπρα.


Στα πλαίσια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιήθηκε και ένα πολύ σημαντικό επιμορφωτικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο μουσικής. Από την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 στις 5 το απόγευμα άρχισε το τριήμερο 7ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Παιδικής – Σχολικής – Μικτής Χορωδίας που διήρκησε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής με τη συμμετοχή Διευθυντών Μουσικής – Καθηγητών Μουσικής από διάφορα μέρη της Ελλάδας.


Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια διάθεση και την επόμενη εβδομάδα, με την βραδιά της Έντεχνης Ελληνικής μουσικής την Τρίτη 7 Ιουλίου με μουσικά σύνολα αποτελούμενα από τους Μάκη Κουτσιούμπα, Ρίτσα Πέτσα, Ναπολέων Μουλιάκο, Μιαρίτη Δημήτρη, Άγγελο Σιανίδη, Ρόη Σκόνδρα, Άρη Φαλιάγκα, Στέφανο Γατσαποστόλη, το μουσικό σύνολο 3loco και πάρα πολλούς άλλους. Εντυπωσιακές φωνές κάλυψαν μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών.


Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, η βραδιά Λαικής και Ρεμπέτικης Μουσικής φιλοξένησε μουσικά σύνολα αποτελούμενα από κορυφαίους μουσικούς του είδους, όπως τους Χρήστο Αλεξίου, Βάσω Καραβασίλη, Γιώργο Σοφογιάννη, Βάιο Κρικέλλη, Γιώργο Τσιτόγλου, Λία Σπυροπούλου, Γιώργο Χαρίση, Βασίλη Κόγια,Ανυφαντή Δημήτρη, Βαγγέλη Πανταζή, Ηλία Κατέρη, Θωμά Τσιλιπάνοκαι πάρα πολλούς άλλους.


Την βραδιά αυτή διαδέχθηκε μια άλλη εξαιρετική βραδιά αφιερωμένη στη Δημοτική και Παραδοσιακή μας Μουσική, την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στην οποία εμφανίστηκαν οι Βασίλης Νταράλας, Κώστας Αντωνίου, Φαίδρα Διαμαντή, Γλυκερία Κωστούλα, Λάζαρος Σατραζέμης, Μάκης Κρανιώτης, Γιάννης Μπάος, Βαγγέλης Πανταζής, Ηλίας Κατέρης,Γιώργος Γκουζιώτης, Μπάμπης Λύτρας, Απόστολος Καψιώχας, Κώστας κα Δήμητρα Μητρούσια,Νίκος Πεταλάςκαι πάρα πολλοί άλλοι.


Η μεγάλη αυτή διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Ιουλίου με την εμφάνιση του καταπληκτικού συνόλου από τη Θεσσαλονίκη «Χίλιες Φωνές», με την Νατάσα Καραγιάννη να ερμηνεύει ένα πλούσια ρεπερτόριο ελληνικών και ξένων τραγουδιών και τον Καθηγητή Γιάννη Παπαευαγγέλου να τη συνοδεύει στο πιάνο.


Για την διοργάνωση συνέναλαν ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.


Η διοργάνωση ήταν της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.


Τις εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσίασε ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή