Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με «μπαλώματα» δεν γίνεται δουλειά!

Το πάγιο αίτημα για ασφαλείς ισόπεδες  σιδηροδρομικές διαβάσεις επανέρχεται από πολίτες και φορείς στην πόλη των Τρικάλων, μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε πριν περίπου ένα μήνα σε αυθαίρετη διάβαση και στοίχησε τη ζωή σε έναν 50χρονο πολίτη.

Πρόσφατα, αρμόδιο συνεργείο προχώρησε σε συρραφή των επικίνδυνων αυτοσχέδιων διαβάσεων κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, ωστόσο το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι.

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων το 2010 είχε καταθέσει πρόταση στον Δήμο για την δημιουργία ασφαλών διαβάσεων για τους πεζούς, ωστόσο μέχρι σήμερα όλα έμειναν στα χαρτιά!

Ενσωμάτωση της σιδηροδρομικής γραμμής στον ιστό της πόλης

Μιλώντας στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος του ΣΦΣΤ Βασίλης Τριανταφύλλου εξηγεί πως σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης σε διαδρομή μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων από το σιδηροδρομικό σταθμό έως το Κηπάκι Πύργου. Σήμερα στη διαδρομή αυτή λειτουργούν πέντε ισόπεδες διαβάσεις οι οποίες φυλάσσονται με αυτόματα συστήματα ΑΣΙΔ. Οι διαβάσεις αυτές κρίνονται αρκετές για τη διέλευση των αυτοκινήτων, αλλά δεν είναι αρκετές όσον αφορά τη διέλευση των πεζών με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί από τους περιοίκους και πολλές αυθαίρετες, αφύλακτες, φυσικά πρόχειρες και πολύ επικίνδυνες «πεζοδιαβάσεις».

Ο κ. Τριανταφύλλου επισημαίνει πως σαν μέγιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο διαδοχικές πεζοδιαβάσεις ορίζονται τα 250 μέτρα. Έτσι το πολύ που θα απαιτείται να βαδίζει ο πεζός για να φθάσει στη διάβαση, θα είναι η απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου περίπου. Άρα υπολογίζουμε 7 διαβάσεις.

Ημιυπόγειες διαβάσεις

Πάγιο αίτημα του ΣΦΣΤ είναι να κατασκευαστούν ημιυπόγειες διαβάσεις που επιτρέπουν τη διέλευση πεζών και ποδηλάτων. Μάλιστα, παρόμοιες διαβάσεις κατασκευάστηκαν πρόσφατα στη Λάρισα.

Ποδήλατο

Την ίδια ώρα ο κ. Τριανταφύλλου τονίζει πως κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, από την πλευρά της οδού Μετεώρων προτείνεται να κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος στο ύψος του πεζοδρομίου. Διευκολύνεται έτσι η μετακίνηση και των πεζών και επιπλέον εξασφαλίζεται ο απαραίτητος χώρος για την δημιουργία των πεζοποδηλατοδιαβάσεων

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΦΣΤ υπενθυμίζει πως σε λίγες μέρες στις 24 Νοεμβρίου υπογράφεται στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ η σύμβαση με την ΑΒΑΞ για την κατασκευή της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα. Αυτό σημαίνει ότι σε 3 χρόνια θα υπάρχει η δυνατότητα δρομολόγησης περισσότερων τρένων στην περιοχή μας. Άρα η ανάγκη για ασφαλείς διαβάσεις γίνεται πιο άμεση!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή