Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΙΣΕΙΣ…ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ !!!

Ένα από τα εκτός ημερήσιας διατάξεως θέματα που έφερα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10/12/2019 ήταν η υποβάθμιση του Πορταίκου Ποταμού, ειδικότερα στο χώρο του παλαιού γηπέδου, που μετατράπηκε από τον Δήμο σε χώρο απόθεσης σκουπιδιών και μπαζών. Τότε λάβαμε την διαβεβαίωση από των αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Δούλαλα  ότι ο δήμος  σε περιβαλλοντικά θέματα είναι  ευαισθητοποιημένος και θα επιβάλει πρόστιμα σε αυτούς που παρανομούνε.

Ο θεός όμως, αγαπά τον κλέφτη αγαπά και τον νοικοκύρη !!!

Στις 14/12/19 και ενώ επέστρεφα από την δουλειά μου στον Ιερό Ναό της Πόρτας Παναγιάς, με έκπληξη είδα ένα τριαξονικό φορτηγό να αδειάζει μπάζα  στο παλιό γήπεδο του Πορταίκου. Αρχικά πίστεψα ότι είναι αυτοκίνητο του Δήμου και κάλεσα αμέσως τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Δούλαλα να του εκφράσω τα παράπονά  μου για το θέμα. Έκπληκτος και αυτός, μη γνωρίζοντας κάτι μου είπε ότι μεταβαίνει άμεσα μαζί με τον κ. Άρη Τζάνη  προκειμένου να επιληφθούνε του θέματος. Στο μεσοδιάστημα μέχρι να έρθουν  και αφότου το φορτηγό άδειασε τα μπάζα και πήρε το δρόμο της αναχώρησης συναντήθηκα με τον οδηγό του φορτηγού (γνωστός μου) και  τον ρώτησα σε ποιόν ανήκει το φορτηγό και τίνος είναι τα μπάζα. Μου ανέφερε ότι το φορτηγό είναι ιδιοκτησία (δεν αναφέρω το όνομα για εύλογους λόγους) και ότι τα μπάζα ανήκουν στην κ. Πανάγου – Περγαντή.  Όταν τον ενημέρωσα για την απαγόρευση ρίψης μπαζών στο συγκεκριμένο σημείο μου ανέφερε ότι δεν το γνώριζε και ότι είχε εντολή να τα πετάξει στο συγκεκριμένο σημείο. Του πρότεινα να απομακρυνθεί από το σημείο και τον ενημέρωσα ότι είχα κάνει ήδη καταγγελία. Εκείνη την στιγμή και κοντά στο σχολικό συγκρότημα συναντήθηκαν το φορτηγό και ο κ. Δούλαλας. Ο κ. Δούλαλας  μη γνωρίζοντας σε ποιόν ανήκανε τα μπάζα μου τηλεφώνησε να μου πει ότι επιλήφθηκε του θέματος. Φυσικά και εγώ του είπα ότι τα μπάζα που πετάχτηκαν πριν λίγο ανήκουν στην πρόεδρο του ΟΚΠΑΔ  Πύλης  και Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης “Πρώτα ο Άνθρωπος” κ. Μαρίνα Πανάγου και εκεί τελείωσε  η τηλεφωνική μας επικοινωνία .

Στις 16/12/19 σε προκαθορισμένο Δημοτικό Συμβούλιο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού  ανέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη και γνωστοποίησα στον Δήμαρχο ότι τέτοιες συμπεριφορές τον εκθέτουν καθώς κάποιοι αντιλαμβάνονται και εκμεταλλεύονται με λάθος τρόπο  εξουσίες που απορρέουν από τον τίτλο του Δημοτικού Συμβούλου. Επίσης πρότεινα στον αντιδήμαρχο να εφαρμόσει τον νομό και να επιβάλει πρόστιμο  όπως αυτός είχε προαναγγείλει στο συμβούλιο που είχε προηγηθεί, λίγες μέρες πριν, στις 10/12/2019.

Σε  απάντηση της καταγγελίας ο κ. Δούλαλας ανέφεραι ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί από το νέο έτος (ο νόμος έχει ισχύει πολλές δεκαετίες πριν… ) η δε η κα. Πανάγου είπε ότι τα μπάζα δεν ανήκουν στην ίδια αλλά στον Αχιλλέα Περγαντή (σύζυγος)  και ότι δεν γνώριζε τίποτα

Στο ίδιο μοτίβο ήταν και η απάντηση του Δημάρχου όταν τον κατηγορήσαμε ότι παίρνει παράνομα αδρανή υλικά από το ποτάμι και τα πηγαίνει στην νέα μονάδα βιοαερίου που κατασκευάζει.  Τότε μας απάντησε ότι “ο Κώστας Μαράβας δεν έχει τίποτα στο όνομά του, δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι” εννοώντας φυσικά τα παιδιά του.

Λίγο αργότερα και μετά από έντονες κριτικές από τις αντιπολιτευτικές παρατάξεις για τον προϋπολογισμό ακούσαμε τον Δήμαρχο να  λέει ότι “δεν αισθάνομαι καλά να με κατηγορείτε συνεχώς και  να μας θεωρείτε κλέφτες”

 

Τα συμπεράσματα δικά σας

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΡΟΝΑΤΣΙΟΣ

Δημοτικός σύμβουλος

<<ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ>>

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή