Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με ουσιαστικές προτάσεις για την κοινωνική μέριμνα ο Βασίλης Τσιούτσιας

Στην πολιτικη δύο ρόλοι υπάρχουν. Ή υποδύεσαι τον ρόλο ή τον υπηρετείς.

Σαν δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Νίκο Σακκα προτιμούμε να τον υπηρετούμε..

Ασκούμε ουσιαστική – εποικοδομητική – κοινωνική πολιτική, καθώς μελετούμε σε βάθος κάθε θέμα και τοποθετούμαστε πάντα συγκεκριμένα και αναλυτικά με πλήρη τεκμηρίωση.

Είμαστε διεκδικητικοί για τα συμφέροντα του δήμου, αντικειμενικοί και απροκατάληπτοι, και υπερψηφίζουμε τις επιλογές του δημοτικου συμβουλιου που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παρουσιάζουμε σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, με κύρια στόχευση το μέλλον και την προοπτική του δήμου.

Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, και αποφεύγουμε αυτά που διχάζουν.

Δεν κολακεύουμε τους δημότες και κυρίως δεν λαϊκίζουμε.

Οι προτάσεις μου πάνω στην κοινωνική μέριμνα:

• Στη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας, αποδείχθηκε η χρησιμότητα των κοινωνικών υπηρε onσιών των Δήμων για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό ζητουμε τη δημιουργία νέων προγραμμάτων ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ Σπίτι.

• Δεδομένων των χρηματοδοτικών δυσχεριων στα ΚΔΑΠ , ζητούμε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων, με αντικείμενο την εξεύρεση μόνιμης χρηματοδοτικής λύσης για τα ΚΔΑΠ, που θα αποφέρει αφενός λειτουργική βιωσιμότητα στις Δομές και αφετέρου σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

• Το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ δημων και άλλων φορέων του Κράτους τι κάνει ο καθένας εντός του δημου (ειδικά σε κοινόχρηστους χώρους και ποτάμια εντός σχεδίου, περιφερειακό οδικό δίκτυο, κλπ).

• Να καταστούν ενεργειακά ουδέτερες όλες οι δομές κι επιχειρήσεις του Δημου, χρηματοδοτούμενες από τα υπάρχοντα προγράμματα, ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία που το κόστος ενέργειας αυξάνεται κατακόρυφα και οι Δήμοι εξακολουθούν να υποχρηματοδοτούνται.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή