Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με πανεργατική απεργία απαντούν για το δυστύχημα στα Τέμπη οι Τρικαλινοί

Συγκεντρώσεις και πορείες την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Συνεχίζουν με ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι και φοιτητές στα Τρίκαλα, προτάσσοντας το δυστύχημα στα Τέμπη, ως συνέπεια των πολιτικών επιλογών.

Με αίτημα την απόδοση και ανάληψη ευθυνών αλλά και την αλλαγή στάσης απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις που εκποιούν τις δημόσιες υποδομές και κοστίζουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, οι Τρικαλινοί μετά από καλέσματα των σωματείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 12 το μεσημέρι.

Στις συγκεντρώσεις θα συμμετέχουν και οι φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι ενώ ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα συλλογικά όργανα της πόλης, για μια μαζική και δυναμική παρουσία.

Ακολουθούν τα καλέσματα:

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου έπειτα από κάλεσμα του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και του Παρατήματος Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Στη σύσκεψη παρεβρέθηκαν σωματεία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, ΕΒΕ, Αγρότες και εκπρόσωποι των Μαθητών και των Φοιτητών.

Η σύσκεψη αποφάσισε τη συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία και την πραγματοποίηση Απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 12:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Καλούμε όλα τα σωματεία, μαζικούς φορείς φοιτητικούς συλλόγους και 5μελή και 15μελή σχολείων να συμμετέχουν στην Απεργία και την Απεργιακή Συγκέντρωση.

Ομοσπονδία ΕΒΕ ν. Τρικάλων

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους. Η ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους.

Είναι υποχρέωση όλων να αναζητηθούν άμεσα οι απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο στέρησε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολλοί νέοι. Είναι απαίτηση όλων μας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών. Είναι χρέος στις ψυχές όσων χάθηκαν.

Σε αυτό το πλαίσιο   η   ΟΕΒΕ Τρικάλων,   με   απόφαση   του   Προεδρείου   της,   αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει καθοριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, από κοινού με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε όλα Σωματεία δύναμης της ΟΕΒΕ Τρικάλων να συμμετέχουν μαζικά την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και ώρα 12.00 μ.μ.

Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη. Των Νέων Ανεκτίμητη.

Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών ν. Τρικάλων

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους. Η ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους.

Για το λόγο αυτό καλεί τα μέλη του να να παρευρεθούν στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και ώρα 12.00 μ.μ.

ΕΛΜΕΤ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ.ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ώρα 12μμ

Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία.

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Τρικάλων

Στο Εργατικό κέντρο Τρικάλων τη Δευτέρα 13 Μάρτη, με τα εργασιακά Σωματεία και τοπικούς φορείς, αποφασίστηκε ομόφωνα, η κάθοδος σε Απεργία – Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023 ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων, για το έγκλημα στα Τέμπη και διεκδίκηση αυξήσεων σέ μισθούς και συντάξεις, επιστροφή 13ης & 14ης σύνταξης καθώς και Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Συμμετέχουμε Όλοι!

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

Μετά το συγκλονιστικό ξέσπασμα οργής από τους/τις εργαζόμενους/ες και τη νεολαία, με τις καθημερινές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και την απεργία της 8/3 που έγινε, για να μην ξεχνιόμαστε, δίχως τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, που έκανε συνέδριο εκείνες τις ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι, προκηρύχθηκε πανελλαδική, πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη.

Μπροστά σε αυτό το τεράστιο κύμα αγανάκτησης κι οργής, αλλά και την αποφασιστικότητα και συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων από δεκάδες χιλιάδες κόσμου, η απεργία στις 16/3 αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία να υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των επίδοξων διαχειριστών της.

Στην πόλη μας συγκεκριμένα, όπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αγνοείται εδώ και χρόνια, που το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε μεγάλη υποχώρηση, αποτελεί αναγκαιότητα η ανάδειξη ενός μαζικού αγωνιστικού ρεύματος που θα προσπαθεί να βάζει σε προτεραιότητα την υπεράσπιση των εργατικών και νεολαιίστικων αναγκών και δικαιωμάτων, καλώντας σε συνελεύσεις, συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών/στριών.

Απευθύνουμε κάλεσμα στη νεολαία, στους μαθητές και τους φοιτητές, στους εργαζόμενους και τους ανέργους, στον κόσμο των κινημάτων, στα συνδικάτα, στα εργατικά σχήματα, στις συλλογικότητες αλληλεγγύης, σε στέκια, πολιτικές οργανώσεις και μετωπικά σχήματα, για μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 16 Μάρτη.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το έγκλημα, συγκεντρώσεις καταδίκης των ενόχων και των πολιτικών που σκοτώνουν, συγκεντρώσεις διεκδίκησης δημοσίων, σύγχρονων και ασφαλών συγκοινωνιών και γενικότερα δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, η ενέργεια, το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια είναι κοινωνικά αγαθά. Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Να είναι αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες.

Η δολοφονική πολιτική, η πολιτική που ξεπουλά τα κοινωνικά αγαθά τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου θα ανατραπεί. Μαζί θα ανατραπούν και όσοι την εφαρμόζουν!!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΜέΡΑ 25- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Μετά το έγκλημα στα Τέμπη ο λαός έχει ξεσηκωθεί και είναι κάθε μέρα στο δρόμο διεκδικώντας.

Η άθλια μνημονιακή πολιτική σπασίματος, απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας έδειξε την προηγούμενη 10ετία και στον τελευταίο άνθρωπο στη χώρα τα δολοφονικά αποτελέσματα της και το δείχνει εξακολουθητικά ακόμα και σήμερα, 13 χρόνια μετά.

Η ακόμα αθλιότερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε και αυτή πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η συγκάλυψη και η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας.

Εμείς συνεχίζουμε να κινητοποιούμαστε μαζί με τον λαό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να επιστρέψει στη χώρα η λογοδοσία και να οδηγηθούν στα δικαστήρια όλοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές σπασίματος-απαξίωσης-ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των βασικών αγαθών διαβίωσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανήκουν στο λαό οι δημόσιες υποδομές, το ρεύμα, οι μεταφορές, το νερό καθώς και τα δημόσια αγαθά, όπως η παιδεία και η υγεία.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου, καλούμε όλες και όλους, στη Γενική Απεργία και στην κινητοποίηση στη 1:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή