Με πρόταση Μητσοτάκη ο Βενιζέλος στην Επιτροπή Σοφών της Ευρώπης

Στην επταμελή ομάδα υψηλού επιπέδου (Council of Europe’s High-level Reflection Group) θα βρεθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ομάδα υψηλού επιπέδου θα εισηγηθεί σχετικά με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, προωθώντας τους καταστατικούς σκοπούς του και τις ευρωπαϊκές αξίες, μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται με τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία και μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον Οργανισμό.

Στην ομάδα υψηλού επιπέδου μετέχουν εκτός από τον κ. Βενιζέλο, οι πρώην Πρωθυπουργοί της Γαλλίας Bernard Cazeneuve και της Σλοβακίας Iveta Radičová, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Federica Mogherini, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ine Marie Eriksen Søreide και ο πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανδόρρας Josep Dallerès Codina.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που του ζήτησε προσωπικά να αποδεχτεί τη πρόταση της Ελληνικής κυβέρνηση, και έτσι έγινε…©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή