Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή του Βόρειου τμήματος του Ε-65 (φωτό)

Ο δρόμος που θα βάλει την περιοχή των Τρικάλων στο Διευρωπαϊκό δίκτυο οδικών αξόνων – Τα ορόσημα μέχρι τον Αύγουστο του 2024

Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) (Λαμία – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Εγνατία Οδός) εντάσσεται στο Διευρωπαϊκό δίκτυο αξόνων (Transeuropean Network) και προφανώς θα αποτελέσει τον βασικότερο άξονα της συγκοινωνιακής υποδομής της Κεντρικής Ελλάδας. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει άμεσα την ασφάλεια των οδικών μετακινήσεων αλλά και την ταχύτητά τους.

Όπως καταγράφει το Τrikalanews.gr, τα έργα στο Βόρειο τμήμα κινούνται με αρκετά ταχείς ρυθμούς, ενώ από τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται μέσα στη χρονιά να δοθεί στην κυκλοφορία ένα σημαντικό τμήμα εντός νομού Τρικάλων ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο του 2024, σύμφωνα πάντα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό.

Σε όλο το μήκος της Τρικάλων – Γρεβενών, είναι εμφανής πλέον η εξέλιξη των έργων. Χαράξεις, κόμβοι, έξοδοι είναι στη θέση τους καθώς όλα προχωρούν με ιδιαίτερα ικανοποιητική ταχύτητα και μέρα με τη μέρα διαπιστώνονται σημαντικές αλλαγές.

Από την ολοκλήρωση της Εγνατίας μέχρι σήμερα, ο Ε-65 αποτελεί ένα όραμα για την περιοχή του νομού Τρικάλων αλλά και ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας. Ένα όραμα, που με την υλοποίησή του θα καταφέρουμε να βγούμε από τη συγκοινωνιακή απομόνωση και θα διασφαλίσουμε την ασφαλή και γρήγορη σύνδεση όχι μόνο με κομβικά κέντρα αλλά ακόμη και με όμορους νομούς, όπως για παράδειγμα ο νομός Γρεβενών.

Ο διεθνής ρόλος του έργου είναι επίσης σημαντικός διότι συνδέεται μέσω της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων αυτής με το εξωτερικό. Μαζί με το Νότιο τμήμα που θα ολοκληρωθεί αρχές του 2024 και ήδη έχει ξεπεράσει το 90%, θα έρθει για να ολοκληρώσει την ένταξη της χώρας στον διεθνή χάρτη των συγκοινωνιακών συνδέσεων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή