Βουλευτική Εκπροσώπηση

Με Θεσσαλούς Βαμβακοπαραγωγούς ο Κώστας Σκρέκας

23 Sep 2019

Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα με βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας.

Την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει ολοκληρωμένα μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών, εξέφρασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με μέλη των προεδρείων των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των Νομών Λάρισας και Καρδίτσας.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η Κυβέρνηση συμμερίζεται το δίκαιο αίτημα των παραγωγών να ενσωματώνονται στις τιμές πώλησης τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει το ελληνικό βαμβάκι και σε αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα διαμορφώσει τον κατάλληλο μηχανισμό παρακολούθησης και ελέγχου της αγοράς, ώστε να εξαλειφθούν πιθανές στρεβλώσεις στις τιμές.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε επίσης ότι η ενοποίηση των δυνάμεων των παραγωγών σε μεγάλα συλλογικά σχήματα θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική τους δύναμη και θα τους βοηθήσει να εξασφαλίσουν υψηλότερα έσοδα με χαμηλότερο κόστος παραγωγής. Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ υπό τον Υπουργό κ. Βορίδη ετοιμάζει αυτή την περίοδο το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ενώ ήδη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει τη μείωση της φορολογίας για τα συνεργατικά σχήματα σε 10%.

Οι εκπρόσωποι των βαμβακοπαραγωγών αναφέρθηκαν στη μειωμένη τιμή που έχει φέτος το βαμβάκι και ζήτησαν από την πλευρά του Υπουργείου να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των συντελεστών της αγοράς, προκειμένου η τιμή πώλησης να περιλαμβάνει τόσο τη διεθνή τιμή όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση προωθεί μέτρα που θα οδηγήσουν σε μια σταθερή μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, με επίκεντρο το ενεργειακό και το κόστος άρδευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι θα αξιοποιηθούν και πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

admins
Author: admins

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.