Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με την «Κίνηση Ανασυγκρότησης του Δήμου Φαρκαδόνας» συναντήθηκε ο Χατζηδάκης (ΦΩΤΟ)

Τί αιτήματα έθεσαν τα μέλη στον Υπουργό

Το Σάββατο 25/05/24 μέλη της «Κίνησης Ανασυγκρότησης του Δήμου Φαρκαδόνας» μαζί με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Άγναντή συνάντησαν τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη στο Δημαρχείο Τρικάλων, με σκοπό να του παραθέσουν τα αιτήματα της αρμοδιότητά του, καθώς και τα αιτήματα που αφορούν συναρμόδια υπουργεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Κίνησης Ανασυγκρότησης του Δήμου Φαρκαδόνας»:

«Η συνάντηση αυτήν πραγματοποιήθηκε μετά από την επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ νομού Τρικάλων κ. Ιωάννη Κουτσονάσιο και τον οποίο ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας.

Η συνάντηση ήταν γόνιμη με τα μέλη της «ΚΙΝΗΣΗΣ» να αναλύουν στον υπουργό τα παρακάτω αιτήματα:

  • Να απαλλαγούνε από τον ΕΝΦΙΑ οι χαρακτηρισμένες πράσινες κατοικίες, όπως οι κίτρινες και κόκκινες τουλάχιστον για 2 έτη. Επισημάναμε στον Υπουργό ότι  το νερό στην έδρα του  δήμου καθώς και στις τοπικές κοινότητες, Πηνειάδας, Κεραμιδίου, Κλοκοτού, Γεωργανάδων, Πετροπόρου,κ.λ.π έφτασε στις στέγες των σπιτιών και  λίμνασε για ένα μήνα με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα 9 μήνες μετά να μην κατοικούνται.
  • Να αποδοθεί από την Εφορεία το πιστωτικό Φ.Π.Α. το οποίο έχουν οι αγρότες από το 2023 λόγω της μη πώλησης των προϊόντων τους και μη είσπραξης του ήδη αποδομένου Φ.Π.Α. στις αγορές τους. Έτσι ώστε να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα στην τοπική αγορά.
  • Ζητάμε τα τιμολόγια αγοράς για τις επισκευές των κατοικιών να μην έχουν Φ.Π.Α έτσι ώστε τα χρήματα της αποζημίωσης να επαρκούν για περισσότερες κατασκευές.
  • Αιτούμαστε τριετή επέκταση της προστασίας των χρεωμένων νοικοκυριών και  επιχειρήσεων του δήμου μας που έχουν πληγεί, από τις διεκδικήσεις των τραπεζών έτσι ώστε να έχουν το χρόνο να ορθοποδήσουν μετά την ανυπολόγιστη ζημιά που έχουν υποστεί και να αποφευχθούν κατασχέσεις κ.λ.π

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματα της «ΚΙΝΗΣΗΣ» και έδειξε ενδιαφέρον,  θεωρώντας τα όλα σημαντικά και ταυτόχρονα ζήτησε να ενημερωθεί  γιατί έχουν χαρακτηριστεί ως πράσινες, κατοικίες που έχουν υποστεί τόσο σοβαρές ζημιές.

Τα μέλη της «ΚΙΝΗΣΗΣ» εξήγησαν με επιχειρήματα αλλά και φωτογραφικό υλικό στον Υπουργό, τι σημαίνει πράσινη κατοικία στον Δήμο Φαρκαδόνας, με τον κ. Χατζηδάκη να συμφωνεί πως η απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ στις πράσινες κατοικίες  πρέπει να διευθετηθεί άμεσα.

Εκτός από τα αιτήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα μέλη της «ΚΙΝΗΣΗΣ» έκαναν αναφορά και για άλλα σημαντικά θέματα όπως:

  • Για τους συνδημότες που φιλοξενούνται στην Δομή του «Κουτσόχερου» και ότι όσο καιρό θα διαμένουν στην συγκεκριμένη Δομή θα πρέπει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να εξασφαλίσει την τροφοδοσία τους.
  • Την άμεση χρηματοδότηση για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των υλικών (μπαζών) από τις πεσμένες κόκκινες κατοικίες.
  • Ζητήσαμε τροποποίηση στους βασικούς όρους του προγράμματος 5.2 για τους κτηνοτρόφους, έτσι ώστε να μην απαιτούνται ως βασική προϋπόθεση η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Η «ΚΙΝΗΣΗ» δεν θα μπορούσε να παραβλέψει την συμπαράσταση από τους παραβρισκόμενους στην συνάντηση, Υπουργό κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τους Βουλευτές του νομού κ. Αθανάσιο Λιούτα και κα. Κατερίνα Παπακώστα, καθώς και του πρ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη  που κατά την διάρκεια της συζήτησης στήριζαν και υπερθεμάτιζαν τα αιτήματά μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νικόλαο Σακκά για την φιλοξενία.

 Η «ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ» προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να κοινοποιεί τα τεράστια προβλήματα του τόπου μας!».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή