Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με το βλέμμα στο μέλλον η ρομποτική στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων

Μια ακόμη δράση με το βλέμμα στο μέλλον υλοποίησαν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων.

Αφορούσε στα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής που από τη χρονιά 2022-23 ξεκίνησαν να υλοποιούνται στα ΚΔΑπ του Δήμου.

Ετσι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» η απονομή των Πιστοποιητικών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στους/στις μαθητές/τριες των ΚΔΑΠ «Φρούριο» και «Ομόνοια» του Δήμου Τρικκαίων.

Στην έναρξη της γιορτής – εκδήλωσης,  τα παιδιά υλοποίησαν και προγραμμάτισαν την αγαπημένη τους κατασκευή. Ακολούθως επιδόθηκαν τα πιστοποιητικά από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Χριστίνα Μητσιάδη στα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού των  ΚΔΑΠ «Φρούριο» και «Ομόνοια» που παρακολούθησαν τον 1ο και 2ο κύκλο του Γ’  Επιπέδου- “Οι Πρώτοι μου Αυτοματισμοί – WeDo 2.0” καθώς και στα παιδιά της Γ’ και Δ’ Δημοτικού του ΚΔΑΠ «Το Φρούριο»  που παρακολούθησαν τον 1ο και 2ο κύκλο του Β’  Επιπέδου –  “Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές” .

Τα  παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού που παρακολούθησαν τον 2ο κύκλο του Α’ Επιπέδου – “Λιλιπούτειοι Μηχανικοί” παρέλαβαν τα πιστοποιητικά από τη δασκάλα κ. Κερασία Καμπαγιάννη.

Μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική, προωθείται η ομαδοσυνεργατική μάθηση καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες μέσα στις οποίες κοινωνικοποιούνται. Αναπτύσσουν δεξιότητες και ταλέντα, τα οποία πιθανώς να μην γνώριζαν ότι διαθέτουν, ερχόμενα σε επαφή με νέα ερεθίσματα και εξασκώντας παράλληλα τη δημιουργική τους σκέψη.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς τόνισε με έμφαση ότι “οι δράσεις στα ΚΔΑΠ συνεχίζονται, ενισχύονται και εμπλουτίζονται. Αγκαλιάζουμε την τρικαλινή οικογένεια, προσφέρουμε δραστηριότητες πραγματικά δημιουργικές, ενώ ειδικά για τη ρομποτική, δίνουμε ερεθίσματα και εφόδια για τα όσα τα παιδιά μας θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον”.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή