Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με τον Μίλτο Πασχαλίδη το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό για να «γεννούνε τα σκοτάδια λάμψη»
Ναζίμ Χικμέτ

Με το παραπάνω σύνθημα, εμπνευσμένο από τους στίχους του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή ταξιδεύει σε όλη τη χώρα.

Στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Σεπτέμβρη, στον Μύλο Ματσόπουλου, στο νησάκι.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας, που περιλαμβάνει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, μουσικοθεατρικό δρώμενο, συζητήσεις, ξεχωριστές δραστηριότητες για μαθητές και φοιτητές και δραστηριότητες για μικρά παιδιά.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ με ομιλητή τον Γιώργο Χαρίτο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ αποτελεί η Μεγάλη Συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη.

Οι οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βάζουν τα δυνατά τους ώστε με το μεράκι και την εθελοντική προσφορά, το σύνθημα του φεστιβάλ, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να φτάσει πλατιά στο λαό και την νεολαία με πρωτοποριακές μορφές και τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης. Σκοπός μας να δυναμώσει ο δρόμος της πάλης, η επαναστατική προοπτική του σοσιαλισμού ως η μόνη πραγματική διέξοδος του σήμερα.

Όλα όσα καθημερινά βιώνουμε αποδεικνύουν ότι στην κοινωνία που ζούμε οι ανάγκες μας μπαίνουν πάντα σε δεύτερη μοίρα. Αποδεικνύουν ότι αυτό το κράτος είναι επιλεκτικά ανίκανο όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού, αλλά σύγχρονο και επιτελικό όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φοροληστεία για το λαό, νέα αντεργατικά μέτρα με 16ωρη δουλειά και χτύπημα της Απεργίας. Ταυτόχρονα ενισχύει την εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στον πόλεμο στην Ουκρανία, αναβαθμίζει τις ΝΑΤΟικές βάσεις στην περιοχή μας, και ετοιμάζει νέα βάση στον Αλμυρό, βάζοντας σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους τον λαό.

Είδαμε για ακόμη μία φορά το «ίδιο έργο…» ο λαός απροστάτευτος απέναντι στις φλόγες, χωρίς στοιχειώδη μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας, μετρώντας για ακόμη μία φορά απώλειες σε δασικό πλούτο, περιουσίες, ανθρώπινες ζωές.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τον λαό απέναντι στον αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που υπάρχει. Μπορούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, αμφισβητώντας συνολικά αυτό το σύστημα, που διαιωνίζει την εκμετάλλευση.

Απάντηση σε αυτό το σύστημα είναι και το δυνάμωμα των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ, στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Συνεχίζουμε με οδηγό τα λόγια του σπουδαίου Τούρκου Κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ μέχρι να «γεννούνε τα σκοτάδια λάμψη», για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Κεντρική Σκηνή

Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη

• Άνοιγμα Φεστιβάλ από μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ

• Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από τους: Παναγιώτη Μαγκλάρα, Λίνα Καράτσου, Τζίμη Γρηγορίου, Δημήτρη Λατσάρα,
• Μουσικοθεατρικό Δρώμενο «Στη σκιά της Ελευθερίας», Σκηνοθετική επιμέλεια Γωγώ Κατσιανάκου, Συμμετέχουν: Ηλίας Αλεξίου, Αρτέμης Αρκουμάνης, Λιάνα Γιαννούλη, Βίκυ Ιακωβάκη, Δημήτρης Καρέγλης, Θάλεια Κωνσταντάκου, Μαρία Μπαντή, Γιώργος Τσιούνης, Ευτυχία Χλωρού, Ντίνος Χονδρός.

• Ομιλία: Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

• Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη

Ώρα έναρξης 20:30

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη

• Μαθητικό Σχήμα Nyctophilia

• Συζήτηση Οπαδική Βία και Εμπορευματοποιημένος Αθλητισμός, από μέλος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

• URBAN PULSE

• Συναυλία με τον Κώστα Βλαχούτσο

• Λαϊκό Γλέντι

Ώρα έναρξης 20:30

Ακόμη στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν:

Μαθητικό και Φοιτητικό Στέκι , ξεχωριστός χώρος για παιδιά μικρότερων ηλικιών – Παιδότοπος, με πλούσιο πρόγραμμα.

Ξεχωριστός χώρος όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με νέους και νέες υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρεια.

Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

Ταβέρνα – Μπαρ

Ώρα Έναρξης Φεστιβάλ 19:00

Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή