Με υπογραφή Χρήστου Αναστασίου σύντομα ηλεκτρονικές πληρωμές και στη ΔΕΥΑΤ

Ακόμη ένα βήμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση της γραφειοκρατίας υλοποιεί ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Αναστασίου.

Σε εφαρμογή μέτρων για λιγότερο συνωστισμό σε υπηρεσίες, η Δημοτική Επιχείρηση δημιούργησε την υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής λογαριασμών ύδρευσης/αποχέτευσης.

Πλέον, μέσω της ιστοσελίδας www.deyat.gr και σε συνεργασία με την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ο πολίτης επιλέγει τις «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες /ebill Ηλεκτρονικοί Λογαριασμοί» και μεταφέρεται σε ασφαλή ιστοσελίδα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Ακολούθως, θα διενεργεί τη συναλλαγή του στον διαδικτυακό τόπο της τράπεζας, χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα και, συγκεκριμένα VISA, VISA ELECTRON, MASTERCARD και MAESTRO.

Η διαδικασία (φωτό κάτω από το κείμενο)

ΒΗΜΑ 1
Στην αρχική οθόνη του διαδικτυακού τόπου της ΔΕΥΑ Τρικάλων, ο χρήστης επιλέγει  «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / ebill Ηλεκτρονικοί Λογαριασμοί»

ΒΗΜΑ 2
Ο χρήστης εγγράφεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών λογαριασμών.

ΒΗΜΑ 3
Με την είσοδό του στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών λογαριασμών, εμφανίζεται η καρτέλα του καταναλωτή και, εν συνεχεία, η επιλογή «Πληρωμή Λογαριασμού Μέσω Κάρτας».

ΒΗΜΑ 4
Το σύστημα εμφανίζει συμπληρωμένα τον κωδικό πληρωμής και το ποσό οφειλής του τελευταίου λογαριασμού ύδρευσης/αποχέτευσης.

ΒΗΜΑ 5
Ο χρήστης πρέπει να καταχωρήσει τα δεδομένα, δηλαδή οδός, αριθμός, πόλη, Τ.Κ., περιοχή και email.

ΒΗΜΑ 6
Με την καταχώρηση των δεδομένων ο χρήστης μεταφέρεται σε ασφαλή ιστοσελίδα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ώστε να καταχωρήσει τα στοιχεία της πιστωτικής / χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας (οποιουδήποτε τραπεζικού καταστήματος) και να διενεργήσει τη συναλλαγή.

ΒΗΜΑ 7
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο χρήστης ενημερώνεται για την επιτυχή ή όχι εκτέλεση της συναλλαγής με μήνυμα στην οθόνη του και του δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύσει τη συναλλαγή σε αρχείο τύπου pdf.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑ Τρικάλων δε διατηρεί και δε διαχειρίζεται κανένα στοιχείο της πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας του χρήστη.

Ο δημότης που επιλέγει τον συγκεκριμένο τρόπο εξόφλησης του λογαριασμού του νερού, δεν επιβαρύνεται με τραπεζικά ή άλλου είδους έξοδα.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, η διαδικασία θα είναι έτοιμη για χρήση και η ΔΕΥΑΤ θα προβεί στη σχετική ανακοίνωση.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή