Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με 155.335 ψηφοφόρους

Έτοιμη η Ν.Δ. για την εκλογική διαδικασία και ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων.
 
Την ερχόμενη Κυριακή, πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα, οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

Το κόμμα δηλώνει πανέτοιμο να ανταπεξέλθει της διαδικασίας, ενώ η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία εγγραφής και κατάθεσης υποψηφιοτήτων ήταν μεγάλη και οδήγησε στην παράταση προθεσμίας της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Από τα στοιχεία που δίνει η Ν.Δ., προκύπτει ότι 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία, ενώ 27.896 πολίτες έγιναν Μέλη της Ν.Δ. για πρώτη φορά.

Οι 155.335 ψηφοφόροι,  θα ψηφίσουν στις 339 κάλπες που θα στηθούν σε όλη την χώρα, ενώ περισσότερα από τα μισά Μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.

Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.

Σε κάθε κάλπη κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες, ενώ εκλογές θα γίνουν σε όλους τους Νομούς και σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας.

Σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται 2 ή και περισσότεροι υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των Μελών των Προεδρείων των Οργανώσεων του κόμματος θα ξεπεράσει το 50%.

Τα Μέλη μπορούν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν από τον ειδικό διαδραστικό χάρτη που έχει αναρτηθεί από το κόμμα.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή