Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με αισιοδοξία πλέον για την συμπλήρωση ενός αιώνα «ζωής»

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η απόφαση ένταξης της ΕΑΣ Τρικάλων στο άρθρο 106β.

Αναμφισβήτητα, ήταν η είδηση της εβδομάδας, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων, με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα της Διοίκησης της ΕΑΣ Τρικάλων στην ένταξη του άρθρου 106β για την οικονομική εξυγίανσή της.

Η ΕΑΣ Τρικάλων με την 90χρονη ιστορία και τους περισσότερους από 300 εργαζόμενους, αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στήριξης της τοπικής οικονομίας με κύκλο εργασιών τα 50 εκ. ευρώ, αριθμοί που προδίδουν την σημασία που είχε να παραμείνει «ζωντανή».

Με την σημαντική αυτή δικαστική απόφαση, ρυθμίζονται οφειλές 34,7 εκ. ευρώ της ΕΑΣΤ και συγκεκριμένα  «κουρεύεται» κατά 80% ένα δάνειο 8,4 εκ. ευρώ από την ΑΤΕ Bank και το υπόλοιπο ποσό, θα πληρωθεί σε βάθος 10ετίας.

Η οφειλή 356.600 ευρώ προς την ΔΕΗ μπαίνει σε ρύθμιση 48 μηνιαίων δόσεων, η οφειλή 17,2 εκ. ευρώ προς την τράπεζα Πειραιώς προβλέπει η δικαστική απόφαση, τα μισά χρήματα να δοθούν με ευνοϊκό επιτόκιο (μικρότερο του 3%) εντός 10ετυίας και με 1 χρόνο περίοδο χάριτος και τα υπόλοιπα χρήματα μετά το πέρας της 10ετίας.

Οι οφειλές προς Ασφαλιστικά Ταμεία ρυθμίζονται σε 260 δόσεις, ενώ οι οφειλές προς εργαζόμενους θα δοθούν εντός 2ετίας, ενώ εντός πρώτης περιόδου θα γίνει εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο.

Το «χέρι βοηθείας» που δόθηκε προς την ΕΑΣΤ σε συνδυασμό με το επιχειρησιακό πλάνο της Διοίκησης της Συνεταιριστικής Οργάνωσης, δείχνουν ότι οδεύει με ασφάλεια για την συμπλήρωση του πρώτου …αιώνα «ζωής».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή