Με αίτημα την άμεση ανάκληση της απόφασης για «λουκέτο»

Ανάστατη η τοπική κοινωνία της Πύλης με το κλείσιμο και του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, πραγματοποιήθηκε σήμερα με μοναδικό θέμα συζήτησης την αιφνίδια απόφαση του κλεισίματος και παύσης λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην έδρα του Δήμου Πύλης, στην Πύλη.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πύλης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης και Γόμφων, το Επιμελητήριο Τρικάλων, ο Σύλλογος των Επαγγελματιών Ορεινού Άξονα Τρικάλων Άρτας, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης κ.λ.π. εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο «λουκέτο» που είναι …πισωγύρισμα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Παρόντες στην σύσκεψη, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, ο πρώην Βουλευτής Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, ενώ επιστολές απέστειλαν οι Βουλευτές  Σάκης Παπαδόπουλος και Κώστας Σκρέκας.

Μετά την ενημέρωση του Σώματος από τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, υπήρξε πλήρης ομοφωνία για την έκδοση ψηφίσματος, μέσω του οποίου η άμεση ανάκληση της απόφασης για το «λουκέτο» στο τραπεζικό υποκατάστημα και άμεση συνάντηση με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και ακολούθησε συμβολική κατάληψη στον χώρο του τραπεζικού υποκαταστήματος.

Λίγο αργότερα, γινόταν δεκτό το αίτημα των διαμαρτυρόμενων για συνάντηση αύριο με τον Περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλίας της Τράπεζας.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής:

«Ζητάμε από τη  Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, να επανεξετάσει ΑΜΕΣΑ την απόφαση περί διακοπής  της λειτουργίας του υποκαταστήματός της, στην ΠΥΛΗ Τρικάλων.

Αναίτια και ξαφνικά μία ολόκληρη κοινωνία, ένας ολόκληρος Δήμος ασχολείται με μία απόφαση ακατανόητη και εντελώς λανθασμένη. Μία απόφαση που δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των δημοτών μας. Μιας απόφασης χωρίς να υπολογιστούν οι λόγοι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, αλλά και της κοινωνικής διάστασης της λειτουργίας ενός τραπεζικού καταστήματος. Μίας απόφασης που δείχνει έλλειμμα ευαισθησίας προς το κοινωνικό σύνολο.

Γιατί «η λειτουργία μίας Τράπεζας δεν είναι μόνο οι αριθμοί».

Η λειτουργία της, είναι ζωτικής σημασίας για μια  κοινωνία και αυτό θα εξηγήσουμε παρακάτω, αν και είναι οφθαλμοφανές.

1ον: Ο Δήμος Πύλης αριθμεί 20.000 κατοίκους σε μόνιμη βάση, αριθμός που πολλαπλασιάζεται,  τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα,  λόγω της επισκεψιμότητας του τόπου μας. Υπάρχουν  οι ορεινές Κοινότητες του Δήμου μας, λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, υπάρχει η Ελάτη, η Μεσοχώρα, τα Στουρναραίϊκα. Όλες μαζί, 43 Τοπικές Κοινότητες.

2ον: Η έκταση του Δήμου Πύλης ανέρχεται στα 747.000 στρέμματα. Ξεκινά από την Γέφυρα «Καραβόπορο» και φθάνει μέχρι τα σύνορα της Άρτας.

3ον: Στον Δήμο Πύλης υπάρχει έντονη αγροτική δραστηριότητα. Δυναμικές δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλια, βαμβάκια, κρασί, κάστανο αλλά και  επιχειρηματικές δραστηριότητες του δευτερογενή και του τριτογενή Τομέα. Κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, μεταποίηση και εμπορικά καταστήματα, Δασική παραγωγή, όπου δραστηριοποιούνται 17) δασικοί συνεταιρισμοί. Σε μια περιοχή που υπάρχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νομού  (ΤΥΡΑΣ, LA FARM, BIOΣΑΛ, ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ, ΜΠΡΑΤΣΟΣ, ΤΖΕΓΚΑΣ, ΜΑΜΑΛΗΣ, REVOIL, ART WOOD κ.α )

Επίσης μεγάλες  και μικρότερες τουριστικές δραστηριότητες. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, φαρμακεία, ιατρεία, καταστήματα καθημερινής ανάγκης και εξυπηρέτησης καθώς και παραδοσιακών προϊόντων. Αναλογιστείτε ότι η κεντρική εξουσία σχεδιάζει και την λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Φράγματος και της Μεσοχώρας και της Πύλης, που προσδοκούμε να φέρει επιπλέον τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας.

4ον: Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, Σχολεία, Υποθηκοφυλακείο, Νομικά πρόσωπα, Σύλλογοι, αλλά και το Ταχυδρομείο διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους στην Τράπεζα. Αγροτικές Συντάξεις, επιδοτήσεις, μισθοδοσία υπαλλήλων, Προγράμματα όπως το «ΕΣΠΑ», «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», «ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Κύριοι,

Η σκέψη και μόνο για την κατάργηση του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς έχει  επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης και όχι μόνο.

Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός σας στην Πύλη,
επειδή δεν είναι δυνατό όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή που πλήττει τον Δήμο Πύλης.

Η Τράπεζα Πειραιώς όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά να οργανωθεί  και να στελεχωθεί  ώστε να συμβάλλει και να βοηθήσει με την παρουσία της στην ανάπτυξη της περιοχής και όχι στον αφανισμό της.

Διαφορετικά θα σταθμίσουμε και εμείς ως Δήμος συνολικά τις σχέσεις μας με την Τράπεζά σας και θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις.

Κλείνοντας, απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους  φορείς και κυρίως τους Βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση για το σοβαρό αυτό θέμα, που είναι συνυφασμένο με την κοινωνική συνοχή και το μέλλον  Όλου του Ορεινού όγκου της Περιφέρειας.

Με την σιγουριά ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Πύλη, αναμένουμε την απάντησή σας».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή