Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με …προθέρμανση στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων και με …τρακτέρ στο συλλαλητήριο

Τι αποφάσισε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Συνεδρίασε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» με Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού, όπου συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Οι αγρότες ανέλυσαν τα προβλήματα ρίχνοντας την ευθύνη στην πολιτική της κυβέρνησης και τον προκατόχων της, «η οποία κατευθύνεται από την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε» όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Αποφασίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων «ενάντια στην φοροληστεία και στα χαράτσια». Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΟΑΣΤ στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα γίνει ενημέρωση των αγροτών των πρώην Δήμων Εστιαιώτιδας και Πελλιναίων στο Μεγαλοχώρι στο καφενείο του «Μπαρμπαμιχάλη», αύριο την ίδια ώρα ενημέρωση των αγροτών του πρώην Δήμου Φαλώρειας στο Κεφαλόβρυσο στο καφενείο « Ντιντή» και το Σάββατο στις 7:30 το απόγευμα ενημέρωση των αγροτών του Δήμου Φαρκαδόνας στο καφενείο «Νάτσινα».

«Ζούμε με τον φόβο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στην περιουσία μας, από χρέη σε τράπεζες, εφορία, Δήμους, ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΕΛΓΑ κτλ. Πουλάμε τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές κάτω του κόστους και με το σύστημα των ανοιχτών τιμών, δεν γνωρίζουμε πόσο και πότε θα πληρωθούμε και με τον φόβο μην σκάσει κανένα "κανόνι", όπως έκανε με τα καπνά ο Μιχαηλίδης.

Το κόστος παραγωγής έφτασε στα ύψη και με δυσκολίες καταφέρνουμε να καλλιεργήσουμε, αφού τα σπόρια, φάρμακα, πετρέλαιο, και άλλα αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια είναι πανάκριβα, ενώ από την άλλη μειώνουν παραπέρα τις ενισχύσεις που παίρνουμε (8,5% φέτος), και όλα αυτά για να μας πετάξουν έξω από την γη και την παραγωγή μια ώρα γρηγορότερα, την οποία θέλουν να την συγκεντρώσουν σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών.

Κάθε χρόνο οι καλλιέργειες μας χτυπιούνται από τα καιρικά φαινόμενα και τις ασθένειες και είτε δεν αποζημιωνόμαστε ούτε στο 100% της ζημιάς παίρνοντας ψίχουλα σε σχέση με την ζημιά αλλά ούτε και έγκαιρα, ενώ άλλες ζημιές (π.χ. αγριογούρουνα) και νόσοι δεν καλύπτονται καν από τον ΕΛΓΑ που τον κατάντησαν φοροεισπρακτικό μηχανισμό για μας και το κράτος να μην βάζει μια.

Τα αντιπλημμυρικά και τα άλλα εγγειοβελτιωτικά – αποστραγγιστικά έργα είναι ανύπαρκτα και κάθε χρόνο εκτός από τις ζημιές που παθαίνουμε κινδυνεύουν οι ζωές μας Από την άλλη μας έχουν φλομώσει στο ψέμα με το παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης", το "τέλος των μνημονίων", την "έξοδο στις αγορές", τα κοινωνικά μερίσματα και τις λοταρίες όπου μας "πήραν την κότα και μας δίνουν πίσω το αυγό", και άλλα προπαγανδιστικά κόλπα, όπως παλαιότερα με τα "ισοδύναμα" και τα "παράλληλα μέτρα"», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αγρότες.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή